Mi a helyzet az édesítőszerekkel?
Figyelt kérdés
Lehet őket használni? Sok helyen olvasni, hogy rákkeltőek, ebből mi igaz? Milyen fajtát érdemes használni? Szálkásítás alatt is belefér?2014. nov. 3. 15:11
1/8 anonim válasza:
Az biztos jobb, mint a cukor és kevesebb mellékhatása van, mint a cukornak. Én nemtudom mit használok kávéhoz, de ku.rva jó és lekvárt is azzal készítem.
2/8 anonim válasza:
Ezek az olcso tescos edesitok nemvalami jok!.Viszont amelyik Steviaval van edesitve azok jok.
3/8 anonim válasza:
Az aszpartamrol terjed az a tévhit. De szerintem nincs több alapja, mint a chemtrailnek. Mindenesetre tudományosan nem bizonyított.
4/8 anonim válasza:
Kávéhoz, teához én Huxol-t használok nagyon jó az íze, csak van benne szacharin (nátrium-ciklamát) ami állítólag nem a legjobb. Régebben próbáltam növényi alapút is, de annak van egy furcsa mellékíze amit én nem tudtam megszokni.
5/8 anonim válasza:
Ja szálkásítás.. Huxol gyakorlatilag 0 kcal úgyhogy belefér, vízháztartásra van-e kihatása azt nem tudom.
6/8 anonim válasza:
Egyes tanulmányok az édes ízt ugyanúgy összefüggésbe hozzák egy lehetséges cukorbetegséggel, mint magát a cukrot (mivel az idegrendszer az édes ízt érzékeli és reagálhat nagyfokú inzulinkiválasztással). De ezek nagyon instabil lábakon álló hipotézisek, nincsenek bizonyítva, inkább amolyan szellemi maszturbáció az egész (mert most épp a cukor és en bloc a szénhidrátok "minden baj okozói").
Az aszpartám "rákkeltő" hatását egy olyan tanulmánnyal "bizonyították", ami akkor lenne érvényes az emberre, ha huzamosabb ideig (évekig) napi szinten fogyasztana néhány száz(!) liter kólát... reális és valós veszély :-)
7/8 anonim válasza:
Én egyébként sussinat szoktam venni, abban nincs fruktóz. A steviat nagyon sztaroljak, mert természetes alapanyag, de az önmagában semmit nem jelent. Nem minden rossz, ami mesterséges, és nem minden jó, ami természetes. Pl gyilkos galoca.
8/8 anonim válasza:
A xilitről eddig még semmi rondaságot nem mondtak, az abszolút jónak tűnik. Amennyit én használok nagy ritkán, annyit megér, hogy vegyek egy zacskót, ami évekig a szekrényben rohad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!