Mi a helyzet a mesterséges édesítőszerekkel, használjak
vagy sem?
Figyelt kérdés
Ma voltam a diabetológián, ahol arra a felvetésemre, hogy használnék édesítőszert, ha sütit csinálok vagy hogy vettem diabetikus nasikat, hogy időnként azt egyek, nagyon zordan néztek rám.Azt mondták, felejtsem el, mert nem tudni, milyen hatással van a babára.Amúgy elvileg terhességi cukros vagyok, bár csak a terhelésesem lett rossz, azóta csupa jó eredményeim vannak, meg vhogy megállapították 3hónap átlagértékét, az is tökéletes, tehát lehet csak pont akkor ugrott ki, amikor a terheléses volt, mondjuk akkoriban pont csomó banánt ettem. Úgyh a dokinő azt mondta, akkor már inkább pici természetes cukor, mondjuk egy rudi. Csak én itt a neten úgy olvasom, hogy kismamik is esznek mesterséges édesítőszeres dolgokat.
2008. ápr. 24. 14:41
1/7 anonim válasza:
Én nem teszek semmibe édesítőszert, inkább szinte cukor nélkül eszek-iszok. Persze üdítőt én is szoktam inni, abban biztosan van, de hát mit lehet tenni?! Pont a napokban olvastam egy újságcikket, amiben a mesterséges édesítőszerekről volt szó, és abban azt írták, hogy rákkeltő hatása van. Vagy igaz, vagy nem. Igazából már levegőt sem szabad venni, mert az is káros.
Elkerülhetetlen, hogy valamilyen élelmiszerrel vagy itallal nem kerül a szervezetünkbe mesterséges édesítő! (Mert ugye sokkal olcsóbb, mint a cukor!)
2008. ápr. 24. 14:52
2/7 anonim válasza:
Én sütöttem Süssina-val, nem lett semmi baj. Most már nagy a baba, és sosem volt beteg. Csak nem szabad túlzásba vinni az édesítőket, mert némelyik hasmenést okozhat. Pl. amiben xilit van. Persze csak nagyobb mennyiségben, de akkor is, nem árt vigyázni. Olyat használj, ami aszpartám és aceszulfám-K édesítőpárból áll, ezek a legkevésbé károsak.
2008. ápr. 24. 15:20
3/7 anonim válasza:
Hát erről lehetne vitatkozni bőven.Ne vegyél levegőt sem,mert nem egészséges az a sok benzingőz sem ami a városban van...Én is terhességi cukros vagyok,nekem is hónapok óta jók az értékeim,de ez nem jelent semmit.Ha jobban megnézed a nem diétás élelmiszereket,rengeteg minden tele van mesterséges édesítőszerrel,csak akinek nem kell ezt fokozottan néznie,sokszor nem is tudja mit eszik..Pl:rágó(hogy csak egy nagyon hétköznapi dolgot mondjak)Szerintem pedig nem lesz a világon semmi bajod ha édesítős dolgokat eszel,bár a sima cukor ilyen szempontból tényleg jobb,de én nem merném megkockáztatni.Én teába süssina édesítőt használok.És én is eszem néha túrórudit,somlóit,csokit,nápolyit,müzlit,persze ezt mind diétásat.Mert nagyon hiányoznak a nasik.De nem hinném hogy majd pont ettől leszünk rákosok....
2008. ápr. 24. 15:44
4/7 anonim válasza:
Szia,ezt én is megkérdeztem a dokitól,mert én a teába Süssinát rakok(az esetek 90% -ban teát iszom,most is és a terhességem előtt is)azt mondta semmi nem lesz,nyugodtan.Amennyi teát iszom,ha cukorral innám,akkora lennék mint 1 ház.15 hetes kismami
2008. ápr. 24. 17:31
5/7 anonim válasza:
Én inzulinos cukorbeteg vagyok, mégis mi mással édesítenék?
2008. ápr. 24. 17:49
6/7 anonim válasza:
Egy cukorbetegnek károsabb a cukor, mint az édesítőszer, mert nagyon megdobja a vércukrot, és ez a vércukor ingadozás tesz a legrosszabbat a szervezetnek, így a babának is. Nyugodtan használj édesítőszert, persze nem kell túlzásba vinni. A tévhitekkel ellentétben a méz is tilos, olyan mintha cukrot ennél.
Boldog babavárást! Egy dietetikus kismami
2008. ápr. 24. 18:22
7/7 anonim válasza:
Én a kávét iszom 2 bogyóval.Naponta 2-3 gyenge neskafe.Szerintem ez nem árthat.Persze sokak szerint mindent el kell kerülni ami "bizonytalan",de szerintem nem kell túlaggódni a terhességet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!