Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit hallottatok arról, hogy...

Mit hallottatok arról, hogy terhesen nem lehet mesterséges édesítőszert? Én azt olvastam, hogy nincsenek megfelelő előírások a használatáról a terhesség alatt, ezért inkább kerüljük.

Figyelt kérdés
2010. nov. 14. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Az édesítőszerek mesterséges anyagok!

Semmi természetes nincs benne! Amit eszel azt kapja a babád is!

Van cukor ami cukorrépából vagy nádból van, ott a méz édesítésre!

De ha diétázol az ember, nagyon sik minden van ami édes de mégsem kekl bele + cukor!

Meg lehet oldani a diétàt èdesítőszer nélkül is!

Hársfa tea, kellemes édes! Sütőtök, datolya, füge, ananász!

Gyümölcsturmixox, Dr ha lefagyasztod olyan mint a fagyi!

2010. nov. 14. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Napi pár szemtől nem lesz semmi baja a babának, se a mamának. Nem napi egy doboz édesítőt kell megenni.

Ennyi erővel ne együnk semmit.

Csak gondolj a cukorbetegekre, ők kénytelenek édesítőszert használni.

Én nem vagyok cukorbeteg, de mindkét terhességemnél édesítőt használtam (napi 2 kávé = napi 4 szem édesítő), semmi baja a gyerekeimnek.

2010. nov. 14. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Általánosságban biztos, hogy igaz, hogy ilyenkor érdemes kerülni minden mesterséges dolgot pl. a porleveseket, cukros üdítőt, édesítőszert. Én napi egy kávét mindig ittam a terhesség alatt (előtte három volt az adagom) édesítőszerrel, és a babám majd kicsattan az egészségtől. A lényeg a mértéken van.
2010. nov. 14. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Én azért szoktam édesítőszeres dolgokat inni. A teába inkább cukrot teszek, de néha iszok lightos üdítőket.
2010. nov. 14. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:

A cukorbeteg tud fruktózt (gyümölcscukrot) is használni, abszolút természetes.

A mű édesítőszerek ellen vagyok én is, felesleges, ha van jobb.

Amúgy, ha nincs gond tényleg a nádcukor vagy a méz nagyon jó.

Csak a candida diétázók nem ehetnek fruktózt, de azt hiszem ilyen diétát terhesen nem is írnak elő senkinek, mert elég drasztikus.

2010. nov. 14. 14:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát köszi mindenkinek... én napi 2 liter teát iszok, amibe 10 db megy, ez így persze jóval több, mint mondjuk két kávéba a 4 db... most kicsit elbizonytalanodtam, régen használtunk szorbitot de abból fél kg 1000 Ft...
2010. nov. 14. 20:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Igyál gyümölcsteát, az alapból édes, kevesebb édesítő kell bele!
2010. nov. 15. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Az adalék nélküli gyümölcstea nem édes, inkább savanykás. A Lipton csinálja azt, hogy maltitolt rak bele, de az is édesítőszer.

Attól, hogy valaki rak egy kis mézet, nádcukrot a teába, nem fog elhízni.

2010. nov. 15. 10:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, a mézet sokan mondják, de ellene is vannak sokan, meg a Pötyivel már olyan jól bevált az adagolás, tudom, hogy ízlik... de a gyümitea jó ötlet, mert pl. most Pickwick gyümiteát iszok, amiről aztán kiderül, hogy ízesített fekete-tea, szóval a koffein miatt se jó ha 2 litert iszok belőle egy nap...
2010. nov. 15. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!