Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A mesterséges édesítőszerekkel...

A mesterséges édesítőszerekkel mennyire kell vigyázni?

Figyelt kérdés
Túl lehet adagolni? Ha igen, mik lehetnek a káros mellékhatások?
2010. okt. 31. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
a mesterséges édesítőszerek mind rosszak,hiszen benne van a nevükben:MESTERSÉGESEK.szervezetünknek pedig az kell,ami TERMÉSZETES.ráadásul többről ki is mutatták h rákkeltőek..inkább mézzel édesíts.:)
2010. okt. 31. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
én már egy minimális mennyiségtől és fosok mint a galamb:S
2010. okt. 31. 19:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem a legjobbak, bár kicsit felfújják ezt a dolgot.

Kis mennyiségen nem olyan káros, főleg, hogy sokkal édesebb, mint a cukor. Én az egy literes turmixba is kb. 5 cseppet teszek.

Ha alapvetően normális ételeket fogyasztasz, nem gyors vagy műkajákon élsz, akkor nem lesz bajod. Manapság már a kenyeret is telerakják mesterséges adalékokkal, nem ezen fog múlni.

A szacharin tartalmúakat viszont kerüld.

Ja és ha tartasz ettől, ajánlom a stevia-t, ami egy növény. Teljesen természetes, nem káros, sőt még sok mindenre jó hatással van, pl. magas koleszterin szintre és vérnyomásra. Ebből is van csepp és tabletta formájú is.

2010. okt. 31. 20:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!:)

A legutóbbi válaszadótól kérdezem, hogy hol lehet stevia-t beszerezni? Még nem hallottam erről a növényről.

2010. okt. 31. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Jázminpakóca a magyar neve. A bioboltok többségében, Mediline üzletben tudod beszerezni.

[link]

2010. okt. 31. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Az egyik "mellékhatása" pl. az, hogy hízlal.

[link]

[link]

Egy csomó ilyen cikk van, csak rá kéne keresni:

[link]

2010. okt. 31. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!