Zabpelyhet ledarálni, és meginni?
Ma próbáltam megenni, és nem hogy vízzel, de tejjel sem sikerült, egyszerűen majdnem behánytam tőle. Minden tiszteletem azé, aki megtudja úgy enni :D
A lényeg, hogyha ledarálnám, és tejbe beleraknám, az úgy jó lenne? Ti próbáltátok már ? Esetleg ha egy kis mézt is raknék bele?
ha nem gond, akkor felhasználnám ezt a kérdést, hogy én is kérdezzek :)
én úgy szoktam enni a zabpelyhet, hogy vizet öntök rá, és főzöm, puhítom egy darabig. Ha olyan kedvem van, steviát teszek még bele, így nagyon finom lesz, viszont felmerült bennem, hogy milyen hatása van a zabban lévő rostokra a főzés? Egy helyen azt olvastam, hogy egyáltalán nem árt neki, de nem vagyok ebben biztos
itt van még egy recept, ami nekem nagyon bejött.
apró szemű zabból szoktam, mert úgy praktikusabb, de nagyból is jó :)
2-3 tojást, pár db almát (esetleg mazsolát, attól függően, hogy mennyi plusz ch fér bele neked ), ízlés- és állag szerinti kefírt, vagy natúr joghurtot adok a zabhoz és jól összekeverem. Lehet még beletenni diót, mákot, kókuszt, persze módjával, de ezektől csak finomabb lesz, illetve fahéjat, vagy egyéb cukormentes fűszerkeveréket (gyömbér, citromfű stb). Mindezt beteszem a sütőbe és kábé 45 perc alatt kész. Ja, és ízlés szerint persze, mehet még bele stevia :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!