Az Adonisz-hatáshoz milyen méreteket, arányokat kell elérni?
Az ezzel foglalkozó cikkekben az van, hogy a vállkerületnek és a derékkerületnek 1,618:1 arány körül kell lenni és hogy a derék kerület ideálisan a testmagasság 45%-a.
Ez egy 188 cm-es ember esetében kb. 85 cm-es derekat és kb. 137 cm-es vállkerületet jelent.
De mi van a többi testrésszel (mell, bicepsz, comb, vádli...), azoknak mennyinek kellene lenni ill. egymáshoz képest milyen arányban?
Az adonisz-arány a vállöv-derék aránya. Az a legesztétikusabb.
A görög ideál: a vádli, a nyak, és a megfeszített kar méretének egyenlőnek kell lennie (persze ilyen 8% testzsír körül)
A többi esztétikai kérdés, neked mi jön be. El fogsz jutni talán arra a szintre, hogy azt fogod mondani: a hátam túl nagy a vállamhoz, vagy a mellemhez. Akkor, ezeket a saját megláttásod szerint csiszolhatod tökéletesre.
Ajánlom, nézd meg Frank Zane testfelépítését (ne a vállöv+derék arányát). Az felsőtestben tökéletes. Nekem például kicsik a combjai, de ez egyéni.
(Én ideálom: Tom Platz)
Köszönöm a válaszokat.
Egy 188 cm-es férfinak kb. mekkora bicepsz/vádli/nyak, alkar, comb és mell számít arányosnak, ha nagyjából hozza a 85 cm-es derekat és a 135 cm-es vállat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!