Fegyencedzés vagy Konditerem?
Nincs olyan hogy egészségesebb. Sport, sport...ha rendesen csinàlod szabályosan akkor egèszséges mindegyik.
Hatàsosabb...mire érted ezt? Csak konditeremmel tudsz elérni nagyobb eredményt. Sajáttestsúllyal nem nősz annyira mint kondival. Kinek melyik jön be jobban. Én vasak nélkül el se tudom képzelni az életem. Sajáttestsúlyt meg nem szeretem de ez egyénenként változik.
Olvasd el: google->alapismeretek. Illetve "Sárga Kapszula"
Konditerem sokkal hatásosabb.
Én spec. nem tudom megfizetni, inkább beruháztam egy 25 kilós súlyzókészletre 5K-ért és otthon edzek.
Szerintem ez éri meg a legjobban izom/ár arányban :D.
A saját testsúlyos edzés nem rossz, de egy idő után nem lehet vele látványos eredményt elérni, meg amit elérsz eredményt, azt is sokkal lassabban, mint a súlyzós edzésnél.
Tehát sztem. súlyzós edzés otthon.
Előtte pedig néhány hétig saját testsúlyos edzés a balesetek (izommeghúzódás, ízületi gyulladás, etc.) elkerülése érdekében.
Meg persze be kell melegíteni edzések előtt, ehhez hasonló okok miatt.
Attól függ, hogy mi a célod?
- Ha izomtömeg növelése, akkor súyzós edzés hatékonyabb és gyorsabb
- Ha erő, és ellenállóképesség növelése a cél, akkor fegyencedzés. Ezzel is lehet izmot fejleszteni, de csak egy szintig, és lassabban
Köszi mindenkinek...
Kihagytam,h 16 éves vagyok,és nagyon sokat nőttem mostanában ,most 184 cm vagyok...
Úgytudom h az izületek ilyenkor gyengébbek lesznek, és a fegyencedzés jobb .Igaz ez ?
Amúgy úgyszeretném, hogy amíg pl nem megy az egykezes fekvő,ill egylábas guggolás,addig fegyenceznék,utána kondiznék.. ez így lehetséges ?
Súlyzós edzésnél megfelelő étkezéssel és bemelegítéssel elkerülhetőek az ízületi gondok, persze amennyiben nincs vitamin hiányod és szabályosan hajtod végre a mozdulatokat.
Én speciel most tartok ott hogy saját testsúlyommal tudok sorozatot csinálni guggolásban (+80 kg) és bal lábbal már megy az egy-lábas guggolás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!