Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Átmozgató edzés igen vagy nem?

Átmozgató edzés igen vagy nem?

Figyelt kérdés

Van aki azt mondja mindenképp kell 5-6 hétig, van aki szerint ez pont azt az időt veszi el a kezdőktől, amikor a legjobban fejlődhetnének.

Szerintetek?

2014. okt. 16. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen van értelme. Előkészíted vele a tested a nagyobb megterhelésre.
2014. okt. 16. 16:30
 2/4 Musclemore ***** válasza:

Inkább vegyem el az időből mint, hogy sérülés legyen.

Mindenképp csinálj átmozgatót, min. 4hétig.

2014. okt. 16. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:

A kezdők azért kezdők, mert korábban nem edzettek.

Azért kell átmozgató JELLEGŰ (és ez a lényeg) edzéseket végezni, hogy hozzászokjanak az izmok, inak, ízületek, csontok a terheléshez, az ember megtanulja a gyakorlatok helyes kivitelezését (és ez rögzüljön!) ill. hogy kialakuljon az ún. agy-izom kapcsolat.

Tehát amíg tart a teljes testes átmozgató jellegű edzés, akkor is van terhelés, ráadásul fokozottan növekvő (hétről hétre egyre intenzívebbnek kell lenni az edzésnek).

Pontosan ezért én nem is csak 5-6 hét, hanem inkább 3 hónapos alapozó időszakot javaslok mindenkinek.

2014. okt. 16. 22:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Végülis valahogy úgy csinálom én is ahogy az utolsó írta. Teljes test edzések, de fokozatosan növekvő terheléssel, nem úgy, ahogy sokan javasolják, hogy ugyanazokkal a súlyokkal bohóckoni hetekig. Én minden héten rátolok még valamennyit, így szépen fejlődök is.
2014. okt. 17. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!