Mi az ideális ismétlésszám? Kaja
Ma azt a tanacsot kaptam teremben, hogy hagyjam a 13-15 os ismetleseket, kezdjek el sulyt emelni es akkor gyakorlattol fuggoen de 6-8akat beletenni. Tomegeles a cel amugy.
A masik hogy az edzes utan bevitt ch t bele kell szamolni a napi bevitelbe? Illetve mivel lehet picit csalni? Kicsit kivagyok ehezve az edesre már.
8-12 között maradj ismétlésszámban. Persze ez gyakorlatfüggő is és izomcsoport-függő. Mert pl a vádli, csuklya és a has is szereti a magasabb ismétlésszámot.
Alapgyakorlatokban én felmegyek nagy súlyokra is piramisban, amivel már kb csak 6 ismétlés megy. Pl fekvenyomásnál, felhúzásnál, mellről nyomásnál. De pl kocentrált bicepszezésnél vagy oldalemelésnél baromság a túl nagy súly.
Az edzés utáni ch is beleszámít a napi bevitelbe, hiszen az is kalória! Tömegeléskor belefér kis édesség, szóval nem értem ezt a csalás kérdését. Ehetsz édességet, csak beleszámolod a napi bevitelbe és ha belefér, akkor mehet kevés. Ennyi. Nem kell ezt túlaggódni.
Koszi mindenkinek, ment a zold kez :)
(Amugy pl bicepsz allva egyenes ruddal gyakorlatnal mondta a pali hogy 6-8 fole ne menjek. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!