Miért van az, hogy fekvőtámaszozni tudok, fekvenyomni pedig nem? Hogyan fejlődhetnék?
Nem tudom mi lehet a gond,de olvastam,hogy sima széles fekvőnél az ember saját testsúlyának 50-65%-át nyomja ki,feltett lábbal pedig akár 70-75%-át...nos én le tudok nyomni olyan 30-35 sima fekvőt,feltett lábbal pedig 20-25öt,szériákban is szoktam,utána bedurran a mellizmom,de fekve.nyomni valamiért nem tudok.190cm magas vagyok és 90kg,fél éve kezdtem el kondizni és sokat fejlődtem,akkor 78-80kg lehettem,minden héten lejártam,edzettem minden izomcsoportra,számoltam a fehérje és CH bevitelt,főleg eleinte rengeteget ettem,egy nap 7-8 alkalommal,mostanában már csak hús,rizs,zabpehely,tojás megy napi 5 alkalommal.
A mellizmom nem akar fejlődni,jelenleg úgy szoktam edzeni rá,hogy két 15kg-os kézisúlyzóval nyomok 4*8-at vagy 4*10-et egyenes padon és döntött padon,aztán tárogatok két 8 kilós kézisúlyzóval mindkét padon,majd egy 13 kilóssal 4*15 áthúzást csinálok,de nem minden edzésen.És előtte bemelegítés 100 fekvőtámasz 10/15ös szériákban,hogy már bedurranjon a mellem és jobban dolgozzon.Mert arra gyanakszom,hogy mivel magas vagyok,széles vállú,hosszú karú,úgy a mellem alig dolgozik a gyakorlatok közben,főleg a vállam érzem,szokott fájni.Kipróbáltam,hogy 18 kilós súlyzókkal nyomok fekve,azokkal is ment a 4*8 mindkét padon,de ez volt a max.mert otthon edzettem.
Viszont jövő héten megyek vissza terembe,egy ilyen edzésprogramot tervezek mellre:
fekvenyomás egyenes padon 4*8
fekvenyomás döntött padon 4*8
tárogatás egyenes padon 4*12
tárogatás gépen 3*10
Ezt az első mell napon ,mert tervezek beiktatni egy másodikat,annyira le van maradva.Azon döntött padon kezdenék mondjuk 3*8,aztán egyenes padon 3*8,döntött padon tárogatás és áthúzás a végén.
Úgy gondolom,hogy egyenes padon inkább rúddal nyomnék,döntöttben maradnék a kézisúlyzóknál.
Csak az a gond,hogy a rudas nyomás nagyon nem megy,legutóbb nyár elején a 40 kilóval is keményen megszenvedtem.Miért van ez,mi lehet a hiba?Pedig minden másban fejlődök.
Az a tervem,hogy minden mellezés után rögtön menne fehérje+zabpehely.Vettem Biotech Nitro Gold Pro Enzy Fusiont,abból mondjuk 30-40g és még 50-80g zabpehely.Mellé pedig maradna a rendes kajálás.Így fejlődnék,vagy mi lehetett eddig a gond?Tudom három-négy hónap nem nagy idő,igaz azóta nem nyomtam rúddal egyáltalán.De kezdetnem is kevésnek éreztem azt a 30-40 kilót.
Ha most tudok nyomni fekve 18 kilós kézisúlyzókkal,rúddal mennyi menne ki szerintetek?50kg lehetséges?Valamint a fekvőzés miért megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!