Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Női edzésterv, ez így jó lenne?

Női edzésterv, ez így jó lenne?

Figyelt kérdés

Anyukámnak (51) és nővéremnek (29) szeretnék egy edzéstervet és egy étrendet összeállítani.

Én most tömegelek (19/f) szóval nem vagyok ráállva a diétára. Kérlek javítsatok ki, ha marhaságot írok.

Az elképzelésem az, hogy egy héten 4 edzés: 2 egész testes, 2 kardió. Egész testnél: láb: combfeszítő, -hajlító, vádli és guggolás/ lábtoló. Bicepszre 2 alapgyakorlat mondjuk: bicepsz gép és kalapács. Tricepsz: csigánletolás, tricepsz nyújtás ülve/ tolózdkodás. Has: hasprés, lábemelés. Mell: tárogatás gépen. Hát: 1 alsó hát, és 2 mondjuk csigás gyakorlat. Váll: oldalemelés gépen, mellről nyomás és 1hátsó váll.

Intenzív, koncentrált edzések kis súlyokkal magas: 20-25-ös vagy akár több ismétléssel, gyakorlatonként 3-4 sorozat. Mondjuk belegondolva ez így rohadt sok egy napra lehet szét kéne szedni, csak nem tudom hogy.

A kardióból meg nem tudom mennyit kéne.

Amúgy kb 164-165 cm magasak és 58-60 kg-osak. A cél a 'feszesedés' lenne.

Kajában meg semmi extra: csirke/hal/tojás-rizs+ zöldség vacsira sovány túró. 2-2,5 tskg fehérje és 2,5-3tskg CH.

2014. szept. 20. 15:10
 1/8 A kérdező kommentje:
ÉS ugye a kajánál kimaradt, hogy 6 étkezés kb. 2,5-3 óránként elosztva.
2014. szept. 20. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs "feszesedes"

Van fogyas meg izmosodas.

Meg minek a kis súllyal sok? Nincs nagy hatasa.

2014. szept. 20. 15:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam mivel nők, és nem a nagy izomtömeg a lényeg, ezért kisebb súly, de magasabb ismétlés.
2014. szept. 20. 16:04
 4/8 A kérdező kommentje:
(A feszesedéssel lehet hülyeséget írtam, de Bunny-nak volt egy vidója, ahol a testkompozíció változásról beszél, hogy lehet fogyni és izmosodni is. Természetesen pöccre kiszámolt kajával.)
2014. szept. 20. 16:06
 5/8 *Glissade* ***** válasza:
100%

Tanácsold nekik, hogy ne tőled kérjenek edzéstervet, mert nagyon nem értesz hozzá! Lehet, hogy ahogyan te csinálod az jó, de egyelőre még nem vagy olyan szinten, hogy másnak edzéstervet tudj írni.

L/22

2014. szept. 20. 16:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ezért írtam, hogy kérlek javítsatok ki, mert most nem tudtam meg, hogy mi a rossz.
2014. szept. 20. 16:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Én lehet a lábhoz beraknám a hasat, bár ez lehet csak az én hobbim egyfolytában... Viszont arra kiváncsi vagyok, hogy akartad megoldani egy 51 éves nőnél a tolódzkodást. Persze nem lehetetlen, de arról akkor csinálj videót :D Viccet félretéve, a többi mehet.

Az ismétlés tényleg magas. Bár így teljesen kezdőként, én is ajánlom a kis súlyt magasabb ismétléssel, de ez legyen inkább 12-15. Csak azért, hogy a mozgást megszokják, és az izületek véget is. Aztán majd lehet (kell is) a nagyobb súly.

Vitamin menjen mindenféleképp, és azért 50 felé már az izületvédők is hatványozottan szükségesek (mit beszélek, szinte már 30 éveseknél is).

Aztán majd látod, hogy reagálnak a 3g ch kezdésre, de ezt kéne frankón belőni, és biztos lesz értelme a dolognak. Bár nem irigyellek, 19 évesen figyelni a hölgyeket és segíteni nekik, mikor azért hajlamosak "csalni" :D De sok szerencsét!

2014. szept. 20. 17:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Szerencsére van tolózdkodó/húzodzkodó gép ami hasznos a kezdőknek vagy túlsúlyosoknak.

Igen a vitamin és ízületvédő az lemaradt, de azok is mennének, én is szedem mind2-őt:)

És akkor te, hogy bontanád fel az edzést? Igazából Azt se tudom, hogy egész testes menje-e vagy osztott lenne-e a jobb nekik. Mert szerintem, ha az ember normálisan kis súlyokkal kezd és ésszel csinálja akkor nem vészes az osztott. (csak mert ez így rohadt hosszú lenne 1 edzésen)

2014. szept. 20. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!