Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kreatin kúra után erő vissza...

Kreatin kúra után erő vissza esés?

Figyelt kérdés

2,5 hónapos kratin kúra után jelentős erő visszaesést tapasztalok, pedig a kaja rendben van, és eleget pihenek.

Pl. 3-4 hete még 20 kg val nyomtam vállból 10x (Tudom, hogy nem sok, de még viszonylag kezdő vagyok), most meg csak 15kg-val megy a 10 ismétlés. 17,5-el épp csak 6 max 7.

Vagy pl fekvenyomásnál egykezesekkel simán ment a 27,5-be 10ism, most meg alig csak 6.

Szerintetek mért van ez és mit lehet tenni, hogy ne gyengüljek tovább?

(Ja és érdekesség, hogy a húzó gyakorlatoknál nem tapasztalom ilyen mértékben a visszaesést.)

2014. szept. 15. 15:24
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
(A vállból nyomást természetesen egykezesekkel értem)
2014. szept. 15. 15:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Kezdőként nem kell kretain kúra...
2014. szept. 15. 15:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, de nem ez volt a kérdés...
2014. szept. 15. 16:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen, többet kell enni ilyenkor és nem lesz ekkora visszaesés.
2014. szept. 15. 17:00
 5/14 A kérdező kommentje:

Eddig olyan 340g CH-t ettem, amit most felvittem 370-re.

Szerinted ennyi elég pluszba?

(Persze tudom, hogy látatlanba nehéz megmondani, de összességében elég-e plusz 30g vagy annál azért kicsit többre gondoltál?)

2014. szept. 15. 17:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Többre és emelheted a zsírt is. De ha több tömeg jön, min heti fél kg, akkor nem kell növelned, mert nagyon zsírosodni fogsz.
2014. szept. 15. 17:56
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen, arra figyelek is, mert hajlamos vagyok rá, általában igyekszem tartani a havi 1kg plusz-t.

Amúgy ha már itt tartunk, szerinted hogyan érdemes mérni a súlyunkat? Mármint minden nap és abból vonni egy átlagot, vagy csak heti egyszer? Csak mert nekem hajlamos összevissza mutatni a súlyt. Pl egyik nap 78,5 másik nap pedig 79 utána meg megint 78,5 pedig minden nap ugyanakkor, ugyanott mérem nagy WC után.

2014. szept. 15. 18:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is mérem naponta reggel, de elég lenne 3-4 naponta is és a heti ami inkább ad valami értékelhető eredményt.
2014. szept. 15. 18:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Értem.

Még a zsírral kapcsolatban annyit had kérdezzek, hogy azt hogyan érdemes számolni?

Mármint én csak a makrókat szoktam, a kalóriát nem. Akkor a zsír hogy számoljam bele az étrendbe, hogy ne legyek túl nagy kalória pluszban?

2014. szept. 15. 18:14
 10/14 anonim ***** válasza:
A kalóriát nem kell kiszámolni, elég a makrokat. De persze be lehet szorozgatni az értékeket és össze lehet adni. Pl a zsír esetében 1g zsír az 9,3 kcal, A fehérje és a szénhidrát grammja pedig 4,2 kcal körül van. Akkor vagy kalória pluszban, ha jön a tömeg rád, így felesleges a kalóriákat szorozgatni, ha nem jön a tömeg, emeled a makrobevitelt.
2014. szept. 15. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!