Kezdhetek edzeni? Lány vagyok 19éves és 45kgot fogytam közben anorexia-bulimia is kialakult de már gyógyulok! étrendem is alakul és beiratkoztam fitness-edző-konditerembe (nem tudom melyik a helyes szó rá) is de kevés a fehérje bevitelem.
Ezt mivel tudnám pótolni?
Olyan kéne ami nem túl kalória dús (remélem nem mondok hülyeséget) + előtte-utána kell-e és hogy edzés után mennyi idővel lehet enni vagy hogy előtte kell-e?
tegnap voltam, ma pihentem mert fájnak a vállaim-karom de holnap ismét megyek és gondoltam ott is rákérdezek de előbb itt hogy legyen valami fogalmam erről az egészről és hogy nehogy butaságot-hülyeséget beszéljenek rám.
nagyon szépen köszönöm előre is!
Én is kondiztam majdnem 1 évig, ott személyi edző mondta, hogy elég 1,5g fehérje testtömeg kilogrammonként.:) (Lány vagyok)
Csak hogy ne aggódj annyira a fehérje miatt.
A szénhidrát mennyiség az jó, 150-200 grammot javasolt nekem, az is 3-4 ttkg magamra számítva.
De ebbe a zöldséget ne számold bele.
Milyen étrendet képzeltél el amúgy?:)
2g fehérje/tskg valóban legyen meg.
Fehérjèt ihatsz bàrmikor én reggelire szoktam 100g zabpehelybe keverve de lánynak nem muszàj 100g. Edzés utàn 1adag fehérje + 40g dextróz (szőlőcukor) és este meg mehet túró. Napközbe csirke,pulyka, rizs, zöldség. + egy multivitamin sem ártana, sőt inkább kötelező.
Személyi edző is lehetne pár hétig, segít a gyakorlatok elsajátításában illetve az edzéstervben/étrendben
ma sikerült beszélnem egy személyedzővel:)
1hónapra heti3x 20.000 1hónapra heti2x 15.000 és 1-1alkalom 3.000
holnap megyek este7re és a fehérje részét majd akkor fogjuk megbeszélni.
étrendem pedig.. nem valami átgondolt-kiszámolt csak próbálok sok fehérje tartalmút enni és hanyagolni a gyümölcsöket mert eddig volt hogy vacsorára is azt ettem de napi szinten legalább 2gyümölcs jelent volt most már túrót eszek vacsorára és csak hetente 1x-2x eszek almát-körtét-narancsot ilyesmit:)
ja és sok salátát eszek joghurttal-kefírrel
párolt csirke-hal-zöldségek valamint sóslében tonhal és toast barnakenyér vagy kifli de teljes kiörlésű-barna vagy magvas semmiképp sem fehérlisztes
még most ennyire jutottam..
jaj egyébként.. holnap 8.30tól negyed5ig vagyok suliba és valami tipp hogy mit vigyek enni? régebben jóreggelt kekszet vittem de gondolom az nagyon nem állja meg a helyét vagy az updetespéksütik..
szóval valami javaslat? mert tanácstalan vagyok
esetleg 2db toast barnakenyér -vaj minden ilyen "hülyeség"nélkül- benne paprika vagy paradicsom vagy saláta? és ez a szendvicssütőbe? van ennek valami értékelhető része?tápértéke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!