Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdhetek edzeni? Lány vagyok...

Kezdhetek edzeni? Lány vagyok 19éves és 45kgot fogytam közben anorexia-bulimia is kialakult de már gyógyulok! étrendem is alakul és beiratkoztam fitness-edző-konditerembe (nem tudom melyik a helyes szó rá) is de kevés a fehérje bevitelem.

Figyelt kérdés

Ezt mivel tudnám pótolni?

Olyan kéne ami nem túl kalória dús (remélem nem mondok hülyeséget) + előtte-utána kell-e és hogy edzés után mennyi idővel lehet enni vagy hogy előtte kell-e?

tegnap voltam, ma pihentem mert fájnak a vállaim-karom de holnap ismét megyek és gondoltam ott is rákérdezek de előbb itt hogy legyen valami fogalmam erről az egészről és hogy nehogy butaságot-hülyeséget beszéljenek rám.

nagyon szépen köszönöm előre is!

2014. szept. 13. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én is kondiztam majdnem 1 évig, ott személyi edző mondta, hogy elég 1,5g fehérje testtömeg kilogrammonként.:) (Lány vagyok)

Csak hogy ne aggódj annyira a fehérje miatt.

A szénhidrát mennyiség az jó, 150-200 grammot javasolt nekem, az is 3-4 ttkg magamra számítva.

De ebbe a zöldséget ne számold bele.

Milyen étrendet képzeltél el amúgy?:)

2014. szept. 13. 21:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem árt az a 2g x ttkg fehérje. Tapasztalat, 29 éve edzem.:-)
2014. szept. 13. 22:09
 13/15 anonim ***** válasza:

2g fehérje/tskg valóban legyen meg.

Fehérjèt ihatsz bàrmikor én reggelire szoktam 100g zabpehelybe keverve de lánynak nem muszàj 100g. Edzés utàn 1adag fehérje + 40g dextróz (szőlőcukor) és este meg mehet túró. Napközbe csirke,pulyka, rizs, zöldség. + egy multivitamin sem ártana, sőt inkább kötelező.

Személyi edző is lehetne pár hétig, segít a gyakorlatok elsajátításában illetve az edzéstervben/étrendben

2014. szept. 13. 23:02
 14/15 A kérdező kommentje:

ma sikerült beszélnem egy személyedzővel:)

1hónapra heti3x 20.000 1hónapra heti2x 15.000 és 1-1alkalom 3.000

holnap megyek este7re és a fehérje részét majd akkor fogjuk megbeszélni.

étrendem pedig.. nem valami átgondolt-kiszámolt csak próbálok sok fehérje tartalmút enni és hanyagolni a gyümölcsöket mert eddig volt hogy vacsorára is azt ettem de napi szinten legalább 2gyümölcs jelent volt most már túrót eszek vacsorára és csak hetente 1x-2x eszek almát-körtét-narancsot ilyesmit:)

ja és sok salátát eszek joghurttal-kefírrel

párolt csirke-hal-zöldségek valamint sóslében tonhal és toast barnakenyér vagy kifli de teljes kiörlésű-barna vagy magvas semmiképp sem fehérlisztes

még most ennyire jutottam..

2014. szept. 15. 18:37
 15/15 A kérdező kommentje:

jaj egyébként.. holnap 8.30tól negyed5ig vagyok suliba és valami tipp hogy mit vigyek enni? régebben jóreggelt kekszet vittem de gondolom az nagyon nem állja meg a helyét vagy az updetespéksütik..

szóval valami javaslat? mert tanácstalan vagyok

esetleg 2db toast barnakenyér -vaj minden ilyen "hülyeség"nélkül- benne paprika vagy paradicsom vagy saláta? és ez a szendvicssütőbe? van ennek valami értékelhető része?tápértéke?

2014. szept. 15. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!