Főként mely izomcsoportokat erősíti az evezőgép?
A fejlődést úgy képzeld el, mint egy öttényezős folyamatot, amelyből ha bármelyik hiányzik, jelentősen csökken a fejlődés.
Ebből az egyik az edzés, tehát ha eredményt akarsz elérni edzened kell. Az edzés lényege, hogy mikroszakadásokat hozzunk létre az izmainkban, és majd fejlődsz, ha a többi tényező is rendben. Ha pl. 1 kilós súlyzót emelgetsz, akkor annak megfelelően nem lesz nagy fejlődés, mert kicsi a terhelés. Ha 5 kilósat, akkor már nagyobb. Egy bizonyos súlyig ez egyenesen arányos (onnan már nem érdemes emelni), de alapvetően igaz, hogy minél kevésbé erőlteted meg magad, annál kevésbé fejlődsz. Szóval ha szeretnél erősödni, 'gyúrnod' kell, mert kis stimulussal kis fejlődés lesz (vagy annyi se).
Az evezőgépen is keményen kell munkálkodnod, de kizárólag ez max hobbinak, kikapcsolódásnak jó.
Nekem van evezőgépem, amikor nagyon vacak az idő, vagy eltoltam, és nem tudok kimenni szaladni, akkor előkapom.
Hihetetlen, hogy lefáraszt. A combomban szoktam érezni alul-felül, a hasam aljában, és az egész felsőtestemen.
Piszokul megdolgoztat. Örülök, ha 2 percet egyhuzamban tudok rajta evezni. Egyenlőre.
Minél masszívabbat vegyél, és minél stabilabbat. Pár ezer forintosat el kell kerülni. Nekem olyan van, aminek két karja van, és egy dugattyút mozgatok meg velük. Ez már 2 perc után baromra felmelegedik, sőt, forró, ami miatt olyan 10 perc után ki is könnyül (gondolom a gumi enged hő hatására).
Talán jobb lehet az, ami nem karos, hanem "madzagos".
De a legjobb lenne, ha ki tudnád próbálni.
Jó dolog az evezőgép, nyilván az állóképességed tudod vele a leginkább fejleszteni, de az is igaz hogy majdnem az egész testet megmozgatja (leginkább a hátat, törzset de kap terhelést a váll, a bicepsz, az alkar, a has és a láb is)
Azonban a mellizmot és a tricepszet egyáltalán nem terheli, szóval iktass be az evezés előtt vagy másik napokon különféle fekvőtámaszokat, és tolódzkodást feltámasztott lábbal.
Egyébként egyetértek a fentebbi kommenteddel; a nők tényleg megnézik a férfiak seggét, lábát, vádliját is!
És nekik sem szép látvány egy összecsoffadt segg, amibe beleszúródott két hurkapálca.
De ettől függetlenül felesleges külön fenékre edzeni, mert ha van rendes lábedzésed, akkor ott simán megkapja a szükséges terhelést.
Ha teljes testes edzéseket végzel mondjuk heti háromszor akkor simán elég kell, hogy legyen a guggolás, ha osztott edzésterved van, vagyis csak egyszer edzel lábra egy héten, akkor a guggolás mellé mehet merevlábas felhúzás, sétálós kitörés, előlguggolás valamint gépeket is használhatsz, bár én azoknak nem vagyok a híve annyira.
Súlyok nélkül, otthon már nehezebb edzeni lábra, de nem lehetetlen, guggolás felugrással, egylábas guggolás, padralépések, kitörés súly nélkül, nyilván itt magasabbak lesznek az ismétlésszámok de ez van.
Vannak gyakorlatok, amelyek külön a fenékre mennek, például hátrarúgás (alsó csigán), de szerintem ezek feleslegesek, ha normálisan edzel lábra, akkor elég terhelést fog kapni a farizom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!