Érdemes ezeket az izomcsoportokat szettbe tenni?
Lehet szettbe tenni a váll illetve a hát gyakorlatait ?
Váll: nyomás gépen (első delta), oldal emelés (középső), fordított tárogatás (hátsó)
Nyomok gépen lerakom megyek oldal emelni vetkőző sorozatban aztán megyek a csigára és tolok egy fordított tárogatást a hátsó váll izomra.
A hátnál lehúzás mellhez, csigás evezés, hiperhajlítás és archoz húzásra gondoltam.
Ezeket raknám szettbe szerinted érdemes ?
A második kérdésem:
Elegendő ennyi gyakorlat hátra ?
A döntött törzsű oldalemelést szabályosan nem tudom végezni, kényelmetlen fáj a derekam tőle.
Ha muszáj akkor lehet!
Én személy szerint nem szeretem a vállat bármivel is kombinálni..
Ha tudod akkor inkább egy nap csak a vállat edzd meg!
A második kérdésedre a válasz:
Hátra bőven elég 4 gyakorlat..
A másik dolog pedig ha valamelyik gyakorlatnál fájdalmat érzel..akkor ne erőltesd azt..inkább keress más gyakorlatot szintén arra a gyakorlatra!
Végre érzem vállat.
A hátat is kezdem érezni, a húzodzkodást be fogom tenni sőt ha tudom akkor csak azokat fogom tolni a csigás gyakorlatok helyett (+ hiperhajlítás).
Lehet, sőt.
Én pl. régen mindig azzal küzdöttem, hogy alig érzem a hátedzés után a hátamat, mert inkább a vállamat éreztem, egyszerűen valahogy nem úgy működött az agy-izom kapcsolat és a vállam mindig besegített a gyakorlatokba.
Aztán hallottam valahol, hogy ilyen esetekben jó módszer a hát előtt leedzeni a vállat, mert mire a háthoz ér az ember, addigra a váll elfárad annyira, hogy ne segítsen bele a hátedzésbe.
Én így csinálom, csak nem pont ezekkel a gyakorlatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!