Mely izomcsoportokat érdemes együtt edzeni?
Jelenleg:
Hétfő - mell, has
Kedd - láb, kar , has
Csütörtök - hát, váll, has
Péntek - mell, kar, has
Mrolympia
Miért edzed 2x a mell-kart? Amúgy bicepsz-tricepsz a legjobb supersetbe.
amik egymást nyújtják edzés közben.pl a bicepsz nyújtja a tricepszet,és fordítva.ez azért fontos mert az izmaid körülvevő hártya jelentősen akadályozza az izom méretének növekedését.értsd: ha van egy lufid amibe 10 liter víz belefér,de beleteszed egy 3 literes dobozba akkor nem fogsz tudni 10 liter beleönteni mert a doboz mérete nem enged csak 3-at.szóval ezért teszik az egymást nyujtó izmokat 1 napra.bocs ha kicsit összefüggéstelen vagyok,de most értem haza lábazásból,kissé KO vaok.
MR.O. - a kis méretű izmokat simán lehet edzeni 3 szor is egy héten,még jobb is úgy.a kortizol-receptorok inaktívak edzés hatására,az izom méretének függvénye h mennyi idő múlva tudja a kortizol hormon elkezdeni lebontani a izomzatot.pl láb 5-7 nap,mire a receptorok újra aktívak lesznek,de bicepsz,csuklya stb 36 óra.ja és a növekedési hormon is kb csak 30-36 óráig aktív az edzett izomszövetben.ööö...BCAA természetes kortizol szint csökkentő,valamint azöldségek amiket nem eszem is.viszont a húsok meg növelik a számukat.-ebbe a témába mostanában ásom bele magam,majd irkálok h milyen eredményekre jutottam.
[link] ha érdekel valakit.
Végülis ez is attól függ, mit akarsz?
Szerintem erőedzésnél viszont sokkal jobban lehet fejlődni (genetika? tudja a franc nekem ez jött be), ha hasonló funkciójú izomcsoportokat eddzünk.
Nekem most így néz ki:
a., bicepsz, hát
b., tricepsz, mell, váll
c., láb, törzs
Köszönöm. A mell hát együtt edzését nem javasolják nekem.
Első: Azért, hogy többféleképpen is megtudjam edzeni őket. Kedden általában a láb a fő edzés, de csinálok utána 3 kar edzést. Pénteken pedig a kar a fő, de előtte 2 mell edzést csinálok, pl. 45 fokos fekve nyomást és széles karú tolódzkodást.
Mrolympia
Így már értem.Köszi az infót Toma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!