Van értelme a nagy dózisú vitaminoknak?
Természetesen van. Hasznosul azért az szépen, persze csak ha nem egyszerre veszed be, hanem szépen elosztva egész napra.
Állítólag Szent-Györgyi Albert, amikor beteg volt napi 8-9g c-vitamint szedett.
Most pont én is beteg vagyok, nekem ma eddig 5g ment le.
Ha te úgy látod hogy kipisiled akkor semmi értelme sincs szedned. Én minden hónapba megveszem a Multi-Pro Plust és még napi 3.000mg C-vitamin. Jobban megy az edzés a munka, nincs töredezett köröm, betegség stb.
De persze ez mellett még van egy jó táplálkozás is és sok tiszta víz :)
Ha kiegyensúlyozott az életed és ezt az életérzést adja a sok vitamin, hogy úgyis csak kipisálod meg a vesédre megy semmi értelme, akkor neked kevesebb lenne az ideális. Rengeteg vitamint lehet már kapni, van amelyikben kevesebb a hatóanyag.
Sokaknak viszont igen is jó nagyobb adagban szedni a vitaminokat. Mindenki tudja, hogy betegség közben is nagy szükség van rájuk és hogy a leggyakrabban kimerülten, fáradtan, legyengülve betegszik meg az ember. Van úgy, hogy az edzés igen csak kiveszi belőled. Nem ettél rendesen és túlhajszolod magad, felemésztesz minden tápanyagot és vitamint miközben a határaidat próbálod kitolni. Ezután már csak ki kell lépni a meleg teremből és egyből összeszedhetsz akármilyen vírust. Nagyon jól tudnak jönni a nagyobb dózisú vitaminok. Sokszor minden ilyesmi ellenére az ember valahogy csak érzi, hogy szüksége van rá a növelt intenzitású edzésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!