Ti a zsírt hogy számoljátok?
A fehérjével és a ch-val már egész jól boldogulok, de a zsírt nem tudom hogy kéne számolni.
Odáig még rendben, hogy az x g lenmagolajat beleteszem a reggeli turmixba és nyilván azt így le is tudom mérni.
De mi van a többivel? Mondjuk a sütéshez, főzéshez használt zsiradékot hogy számoljam?
Honnan tudjam, hogy egy szelet hús kisütésénél mennyit vesz fel a hús abból az olajból, amit a serpenyőbe tettem?
Akkor ugyebár jön az egyéb dolgok zsírtartalma, mint pl. rizs, tészta, zöldségek.
Csak nekem tűnik képtelenségnek a zsír kiszámolása??
Mivel nem versenyzek, ezért hobbi szinten totál értelmetlen a zsírral foglalkozni, főleg annak akin nincs komoly izomtömeg.
Mindig annyi olajat teszek egy hús alá, amennyiből megtudom ítélni hogy elég lesz.
Ilyenkor szokott pár kellemes hozzászólás jönni hogy:
"Zsír számítása, öcsém jönné a fődre dogozni megennéd még a bűrszalonnát is"! :D A kérdésedre térve nyílván ha pl húst sütsz akkor a sütés előtt leméred mennyi olajjal kezdted és a végén megméred hogy mennyi maradt benne! Általában nem olyan nagy mennyiségek fogynak el! Az hogy a rozs meg a tészta mennyi zsírt tartalmaz az igen elenyésző ! Inkább arra figyelj hogy az esszenciális zsírsavak bevitele legyen meg! Ha problémáid adódnak a zsír fogyasztása miatt egyél valamivel kevesebb szénhidrátot és talán kicsit nyútsd meg a kardioedzéseket!
Első, na én is kb így csinálom.
Ja és még ugye ott van a halolaj kapszula, akkor pl. ha eszek egy olajoshalat, akkor ugye önmagában a hal is tartalmaz olajat, plusz még fel is vesz valamennyit a konzervben állva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!