BioTech-nek melyik a legjobb multivitaminja?
A Daily pak(még mindig nem döntöttem el, hogy ck-e) komplexebb, de legalább annyival drágább is.
Amúgy szerintem a B-complex termékük jobb és olcsóbb is.
Ár/érték arányban most a legjobb a One-A-Day, ebben a hónapban 1990.- Ft-ra akciózták.
Ehhez csak C-vitamin, kalcium-magnézium és omega3 kell.
(B-vitaminokban kicsit szegényes a One-A-Day, de azoknak, akik csak hobbiból sportolnak heti 3-4 órát, elég lehet.)
A Vitabolic nagyon drága, kb. 80.- Ft darabja.
Jobban jársz, ha veszel egy One-A-Dayt (20.- Ft/db) és egy B-komplexet (kb. 50.- Ft/db), ha kevesled a One-A-Day B-vitamintartalmát.
A teljes mikrotápanyag ellátottsághoz mindegyikhez kell még C-vitamin, kalcium-magnézium és omega3, sőt a téli időszakban D-vitamin.
Pont ezért szoktam inkább a Scitec Daily Vita-Min-ját venni, szerintem az a legjobb egytablettás multivitamin.
Szerintem a Daily Vita-Min jobb, mint a Daily Mega One Plus.
Néhány B-vitamint kivéve mindenből több van belőle és nyújtott felszívódású, vagyis az a kevesebb B-vitamin is jobban hasznosul(hat), valamint vannak benne természetes összetevők is (citrus bioflavonoidok, sörélesztő, csipkebogyó, tengeri moszat).
OrizaTriznyáák
A Vitabolic 4-szer drágább, mint a One-A-Day.
Ezzel szemben a O-A-D-ben csak a B1-, B2-, B5- és B6-vitaminból van lényegesen kevesebb (de a te általad említett gyógyszertári multivitaminoknál kb. 2-szer több).
A O-A-D-ben pl. vasból, cinkből másfélszer több van, mnit a Vitabolic-ban.
Míg biotin, szelén, molibdén, króm egyáltalán nincs a Vitabolic-ban, a O-A-D-ben viszont van.
Szóval nem olyan rossz a One-A-Day, egy B-komplexszel pedig semmi panasz nem lehet rá és még mindig olcsóbban kijön az ember, mint a túlárazott Vitabolic-kal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!