180cm/100kg fogyni/edzeni szeretnék de nem megy?
Namost. Inni márpedig kell. Ez a napi 1 l ez aggasztóan kevés. A megfelelő folyadékbevitel segíti is a fogyást. Persze kell hozzá mozgás.
Az alapok: a kaját rendbe kell szedni. Legyen reggeli, és legyen még minimum 3 étkezés. De ez sose menjen jóllakásig. Legyen a kajában hús, inkább baromfi félék, hal. Legyen sok nyers vagy párolt zöldség és legyen kevés barnarizs.
Én reggelire pl tojást eszem vagy mozzarella sajtot, aztán folyamatosan ezt a hús-zöldség-rizs kombót, edzés után fehérjeturmix, vacsorára pedig túró/kefír...
Felejtsd el a fehérlisztes és cukros dolgokat. A krumplit is.
Mozgás: KELL!!!!
intenzív séta/ bicikli/ kocogás/súlyzós edzések.
Első olvasatra ez az egész borzasztónak tűnhet, egyik napról a másikra átállni szerintem nem is lehet. Nekem is kellett 2 hét, mire el tudtam fogadni, hogy mostantól ez van. És fél év volt, mire rávrttrm magam a váktozásra.
Minél előbb szánod rá magad a változásra, annál hamarabb lesz eredmény.
De ez, hogy nem eszel, és nem iszol, ez nem vezet sehova.
Nos egy 100 kilós ember 3-4 akár 5 liter vizet is ihat az ember főleg nyáron..ha a vizet megvonod magadtól nem fogsz fogyni, viszont fáradtabb vagy akár rossz közérzeted is lehet! Tehát tessék inni sok vizet!
Ne a mennyiséget tessék nézni hanem a minőséget! Az a szomorú helyzet, hogy hiába eszel kevés rossz minőségű szénhidrátot, mert akkor sem fogsz fogyni..pont így jártál te!
A kenyeret, más pékárukat, cukrokat, üdítőket, gyümölcsleveket, süteményeket SAJNOS el kell felejteni talán egy életre!
Ha már nagyon ragaszkodik valaki a kenyérhez akkor max teljes kiőrlésűt fogyasszon (kb fele annyi kalóriát tartalmaz mint a fehér)!
Nyugodtan lehet többször is étkezni egy nap! Ajánlom a 4-5 akár 6x-i étkezést is egy napra és ezeket kb 3 óránként betartani!
Ha ez menni fog akkor:
Csak minőségi szénhidrátot (Ch) fogyasztani!
Vagyis: Rizs
Spenót
Saláta
Cukkini
Spárga
Káposzta
Zeller
Uborka
Retek
Brokkoli
Kelbimbó
Padlizsán
Hagyma
Paradicsom
Karfiol
Zöldborsó
Sütőtök
!
A szénhidrát kb 1-3g megszorozva a testsúlyoddal legyen!
Sok fehérjét fogyasztani és minden étkezésnél legyen fehérje és ch is!
A fehérje testsúlyód x 2-3g legyen megközelítőleg!
Még olvasgathatsz utána! Ajánlom a sárga kapszula című könyvet!
Ha még akad kérdésed írhatsz privátot..
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!