Elpuhultam!? Mi lehet az oka a gyengülésnek?
Szoktam edzeni/tornázni már elég rég óta de van néha egy olyan időszak hogy szünet,akár 1-1.5 hónap és amikor megint gyengébbnek érzem magam és nem is bírom jól de 1 hét múlva megint azon a szinten vagyok ahol abbahagytam,ahova "feledzettem" magam.
Pl.: Fekvőtámasz: 50-60 között (amikor hetente többször is edzek)
Amikor újra elkezdem akkor olyan 30-40 az is nehezen.Tehát hogyha nem tartom magam formában akkor most folyamatosan gyengülök valamilyen szinten?
Velem is ez van (jó, én sosem edzem sokat, de ugyanez kicsiben, no), de én még sosem lepődtem meg rajta. Sőt, néha olyan rossz passzban vagyok, hogy olyanok fárasztanak ki, ami máskor újrakezdve sem. Ez ilyen.
Nyilván berozsdásodik az ember, ha elhanyagolja az edzést, de hasonló tud történni más, inkább szellemi téren is.
Ez genetikailag ilyen, a szervezet a túlélésre törekszik és ha valamit nem használsz (izmot), akkor azt visszaveszi/leépíti, mert fölösleges és a fölösleges dolgok csak az energiát pazarolják, ami a túlélés szempontjából "luxus".
Viszont nagyon jól működik a rendszer, hiszen (te is írtad) pár hét alatt vissza tud állni a korábban elért szintre, nem kell annyi idő hozzá, mint amennyi eredetileg kellett ahhoz, hogy nulláról elérj arra a szintre.
ez azér van, mert a béka segge alatt van a munkamorálod.
minek hagyod abba?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!