Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki írna nekem kezdő...

Valaki írna nekem kezdő tömegnövelő edzéstervet?

Figyelt kérdés

Hétfő,kedd,csütörtök,péntek-en akarok edzeni. Akkor melyik nap melyik testrészre edzek, mivel és mennyi sorozatot csináljak?

16/F 62kg

2014. aug. 27. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs tömegnövelő edzésterv. Tömegnövelő étrend van!
2014. aug. 27. 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem értesz hozzá, ezért olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet.

Eleve kezdőnek minimum 6-8 hétig, de inkább 3 hónapig teljes testes, átmozgató jellegű edzésterve van szüksége heti 3 edzéssel, úgy hogy lehetőleg 2 edzésnap között legyen legalább 1 pinenőnap.

Tehát a H-K-Cs-P nem a legjobb.

2014. aug. 27. 21:36
 3/5 anonim válasza:

A nap:

Guggolás 5×5

Húzódzkodás 5×5

Fekvenyomás 5×5

Kétkezes bicepsz 2×10

Vádli 2×15-20

B nap:

Elölguggolás 5×5

Döntött evezés 5×5

Fejfölé nyomás 5×5

Felhúzás 3×5 (2 warm-up sets and 1 “stabilizer set”)

Vádli 2×15-20

Beosztás:

Heti háromszor, felváltva a napokat, mindig legyen a kettő között legalább egy nap pihenő. Tehát pl. hétfő, szerda, péntek.

Fejlődés:

Kezdd olyan súllyal, amit viszonylag könnyűnek találsz. Minden edzésen próbálj meg 2,5 kilóval növelni a súlyon. Ha nem tudod jól kontrollálni a súlyt, vagy egymás után kétszer nem sikerül egy szett, akkor vegyél vissza 10%-ot, és onnét folytasd. Ha eleget kajálsz, akkor elég sokáig kell hogy fejlődj ezzel.

Én ezzel a beosztással jól fejlődtem, mikor elkezdtem a gyúrást. Figyelj oda, hogy a gyakorlatok helyesek legyenek, ha kell, kérj meg valakit, aki ért hozzá, hogy nézze meg kívülről a formád.

2014. aug. 28. 10:24
 4/5 anonim válasza:

Az előző válaszomban az 5x5-ös gyakorlatoknál legyen két bemelegítő szett, és 3 munkasorozat. Tehát ha pl 50 kilót guggols, akkor nyomj ötöt 30 kilóval, ötöt 40-el, és aztán hármat 50 kilóval.

A felhúzásnál ugyanígy, de csak egy work set kell, tehát pl. ha 90 kilóval dolgozol, akkor 50 kiló, 70 kiló, 90 kiló.

Valahogy így.

2014. aug. 28. 10:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2014. aug. 28. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!