Valaki írna nekem kezdő tömegnövelő edzéstervet?
Hétfő,kedd,csütörtök,péntek-en akarok edzeni. Akkor melyik nap melyik testrészre edzek, mivel és mennyi sorozatot csináljak?
16/F 62kg
Nem értesz hozzá, ezért olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet.
Eleve kezdőnek minimum 6-8 hétig, de inkább 3 hónapig teljes testes, átmozgató jellegű edzésterve van szüksége heti 3 edzéssel, úgy hogy lehetőleg 2 edzésnap között legyen legalább 1 pinenőnap.
Tehát a H-K-Cs-P nem a legjobb.
A nap:
Guggolás 5×5
Húzódzkodás 5×5
Fekvenyomás 5×5
Kétkezes bicepsz 2×10
Vádli 2×15-20
B nap:
Elölguggolás 5×5
Döntött evezés 5×5
Fejfölé nyomás 5×5
Felhúzás 3×5 (2 warm-up sets and 1 “stabilizer set”)
Vádli 2×15-20
Beosztás:
Heti háromszor, felváltva a napokat, mindig legyen a kettő között legalább egy nap pihenő. Tehát pl. hétfő, szerda, péntek.
Fejlődés:
Kezdd olyan súllyal, amit viszonylag könnyűnek találsz. Minden edzésen próbálj meg 2,5 kilóval növelni a súlyon. Ha nem tudod jól kontrollálni a súlyt, vagy egymás után kétszer nem sikerül egy szett, akkor vegyél vissza 10%-ot, és onnét folytasd. Ha eleget kajálsz, akkor elég sokáig kell hogy fejlődj ezzel.
Én ezzel a beosztással jól fejlődtem, mikor elkezdtem a gyúrást. Figyelj oda, hogy a gyakorlatok helyesek legyenek, ha kell, kérj meg valakit, aki ért hozzá, hogy nézze meg kívülről a formád.
Az előző válaszomban az 5x5-ös gyakorlatoknál legyen két bemelegítő szett, és 3 munkasorozat. Tehát ha pl 50 kilót guggols, akkor nyomj ötöt 30 kilóval, ötöt 40-el, és aztán hármat 50 kilóval.
A felhúzásnál ugyanígy, de csak egy work set kell, tehát pl. ha 90 kilóval dolgozol, akkor 50 kiló, 70 kiló, 90 kiló.
Valahogy így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!