Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg a nagy súly hozza a...

Tényleg a nagy súly hozza a nagy tömeget?

Figyelt kérdés
Nagy súlyoknál nincs mindig izomérzetem viszont, ha visszaveszek a súlyból talán jobban tudok rá koncentrálni és ezért sikerül beégetnem az adott izmot. Most melyiket válasszam akkor?
2014. aug. 21. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:

étrend elsősorban.

Nem nagyon értem amit írsz.

2014. aug. 21. 18:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Én értem. Ha nagy súly alatt azt érted, amivel már csak szabálytalanul tudod végezni a gyakorlatot, több segédizom bevonásával, akkor több értelme van visszavenni. Szerintem ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Én úgy tapasztaltam, hogy jobban meg tudom edzeni az izmot, ha kisebb súllyal végzem a gyakorlatot, szóval ha neked úgy jobb, akkor nem kell erőltetni a nagyobb súlyt.
2014. aug. 21. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Az izmod nem látja a súlyt. Ha te fekve a 75kg-t 11* ki tudod nyomni szabályosan, akkor azzal sokkal többre mész, mint ha a 90et 8* dobálnád, hidaznál, nem engednéd le teljesen, vagy épp lehúznák rólad.

Én úgy szoktam, hogy minden izomra csinálok erőgyakorlatot, ahol nagy súlyokkal dolgozom és csalok is akár, majd azt azt követő x gyakorlat ugyanazon izomra már szépen, a lehető legszabályosabban történik.

2014. aug. 22. 00:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát nekem azt mondták hogy kis súlyoktól (mennyi az a kis súly?) nem fogok nagyra nőni, mert ugye kell az izomnak a nagy súly, hogy megerősítse magát és elbírja a terhelést. Meg ugye tömegelésnél is azt mondják, hogy 6-8 legyen az ismétlésszám. Össze vagyok már teljesen zavarodva mindenki mást mond. Utolsó, jó ötletet adtál lehet úgy fogom csinálni hogy egyik héten nagy súlyokkal, másik héten szabályosan,kontrolláltan kisebb súllyal. Köszi a válaszokat egyébként!
2014. aug. 22. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!