Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Judo vagy birkózás?

Judo vagy birkózás?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb önvédelemre és MMA-hoz?Azt hallottam,hogy a birkózókat szinte lehetetlen kiütni és nem lehet őket lefojtani,mert olyan erős a nyakuk.Ez igaz?

2014. aug. 20. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Inkább a birkózás, de önvédelemre egyik se valami jó.
2014. aug. 20. 17:21
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

A judo technikásabb. Az mma legjobbjai birkózók, judosok. Önvédelemre ha nincsenek nagy túlerőben vagy nincs náluk szúró vagy lőfegyver igenis jó.

Én birkóztam is és kiütni nem sok időd van mert pislogsz egyet és földhözvág. (Persze csak ha nem 1 hónapig csinálta)

2014. aug. 20. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
2-esnek maximalisan igazat adok.De a jiu Jitsu-t se hadjatok ki :)
2014. aug. 20. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:
a folytas 2emberen mulik.Mindenkit meglehet folytani.De akadnak olyanok akik igen is birjak,Allat leuzni,vallakat fel.Es mar is megnehezited a tamado dolgat jocskan:) Persze jol befogni a masik nyakat is tudni kell.Sok tenyezon mulik egy jo folytas sikere.
2014. aug. 20. 19:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A birkózás erő-, tömeg- és méretcentrikusabb, mint a cselgáncs. Mivel a szabadfogásban lehet közvetlenül lábat fogni, a földrevitelek repertoárja is szélesebb, illetve kötöttfogásban több dobás van. Alapvetően mind a kettő jó sport. Egyébként az UFC 8 súlycsoportja közül 5 trónján ül jelenleg birkózó.
2014. aug. 22. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!