Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fegyencedzés mellé hobbi...

Fegyencedzés mellé hobbi birkózás?

Figyelt kérdés

Jó néhány hónapja csinálom a fegy.edzést, szépen haladok, alig 70 kiló vagyok de szálkásan izmos de vékony még mindig.

Úgy tudom hogy a birkózás erősít nagyon, viszont nem akarnék semmilyen klubba lemenni a korom miatt - lassan 30 vagyok - na meg az alkatom miatt úgyhogy azon gondolkodtam hogy szintén valami hozzám hasonló hobbisportolóval lehetne ezt kivitelezni akinek szintén nincs tapasztalata de lenne kedve egy kis edzéskiegészítéshez.

Heti kétszeri kb fél/egyórás birkózásnak milyen hatása lenne hosszútávon az alkatomra?

2014. aug. 16. 08:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, a birkózást még annyira sem lehet egyedül tanulni, mint az ökölvívást. A tanulásához tapasztaltabb edzőtársak és edzők kellenek.

Hol laksz? Mert én egy vidéki nagyvárosban, itt örülnek bárkinek, aki letéved, egyik edzőtársam 40 évesen kezte el, most 43 és kipróbálta magát egy veterán versenyen is.

Egyébként nagyon jó hatással lenne a fizikumodra, az izmokra mért stimulációt tekintve szerintem a top 5 sportban benne van.

Melyik fajtája érdekel a kötött, vagy a szabadfogás?

2014. aug. 16. 13:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Budapesten, te merrefelé?

Hát a szabadfogás jobban mert az látszatra "kreatívabb"

2014. aug. 16. 13:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Szeged, de ősszel megyek fel Budapestre tanulni. Pesten van vagy 8 klub, valahol biztos fogadják a felnőtteket is, nyilván mondjuk a távolság sem mindegy, melyik kerületben laksz? Én is a szabadot preferálom, bár kedvelem mindkettőt.

És a brazil jiujitsuhoz, submission grapplinghez hogy viszonyulsz?

2014. aug. 16. 14:14
 4/11 A kérdező kommentje:

Azok vadabbnak tűnnek, nem preferálom egyelőre.

Igazából rengeteg a felesleges energiám, amit a futással sem tudok levezetni ezért érdekel ez a sport

Amúgy mennyire sérülésveszélyes sport a birkózás? Főleg "házilag"? :-)

2014. aug. 16. 15:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Nyóckerben :-)
2014. aug. 16. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Összességében jóval kevésbé sérülésveszélyes, mint a foci, egyéb labdajátékok. A küzdősportos ismerőseim többsége játék közben sérült le, nem küzdelem közben...

Ami sérülni szokott, az a térd és a váll, ezek a jellemzőek, (ha van sérülés).

Az a probléma, hogy amatőrként ha nincs ott, aki korrigálja a mozgást, akkor rosszul rögzülnek a fogások, újoncokkal mindig óvatosabban kell birkózni, mert a rutinosabb fél is sérülhet, hiszen az újak kapkodnak, még nem bírnak annyi dologra odafigyelni egyszerre.

Szerintem menj le valahova edzésre és kérdezd meg őket, hogy járhatsz-e, ott vannak a közeledben termek. A Magyar Birkózó Szövetség oldalán fent van az összes pesti klub, nézz szét ott (bár az oldal jelenleg nem elérhető, mert feltörték, de pár nap múlva biztos, hogy jó lesz).

Polyák Ferenc személyi edző tart privát birkózóoktatást is, ha jól tudom.

2014. aug. 16. 16:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Ok köszi, lemegyek az ősszel akkor lesz időm.

De kva jó lesz komolyan mondom úgy érzem magam mint valami kisgyerek :-)

Jót tesz majd az önbizalmamnak meg a fölös energiáimnak is

2014. aug. 16. 17:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk a vékonyságom egy kicsit zavar, de ez csak önértékelési gong sztm
2014. aug. 16. 17:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Én 16 évesen kezdtem, az eleje nem könnyű, de hidd el miután "belejössz" sokkal jobban megbecsülöd majd magad.

Általában mindenki vastagodik a birkózástól, persze ha viszonylag normálisan táplálkozik is mellé, viszont a külsőből nem szabad levonni messzemenő következtetést. Példaul Saitiev a súlycsoportjához képest is rosszul néz ki, de végigverte a világot :D

2014. aug. 16. 18:23
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja, róla veszek példát, láttam jó kis meccseit (a legjobbak!), ő wazz kemény egy csávó :-)
2014. aug. 16. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!