Hogy szoktátok csinálni a fekvenyomásnál?
Üdv
Nos eddig úgy csináltam, hogy piramisban mentem fel, pontosan így :
Bemelegítés : 30-35 kg-al
1. Széria : 45 kg 10 ismétlés
2. Széria : 55 kg 9 ismétlés
3. Széria : 65 kg 7-8 ismétlés
4. Széria : 70 kg 4-6 ismétlés
A 4. szériához kerülök, rohadtuk el vagyok fáradva és sokszor úgy érzem lehet menne 70 kg-al akár 8 ismétlés is.
Ha úgy csinálnám, hogy egyből nagy súllyal kezdenék és csökkentem a súlyt szériánként, így jobb eredményeket elérhetek ? Mivel egyből friss erővel nagy súlyt emelek.
Nyáron amire ráálltam.
40kg bemelegités 5ismétlés
3x3 vagy 5x2 egyik a hét első edzése a második ismétlés szám a hét második edzése. minden páratlan sorozatnál 5másodperc megtartás lent,nem teljesen lent 1-2 cmvel a mellkasom fölött csak hogy én tartsam. most 80kg volt legutobb minden héten 2.5kg-t emelek. Amit régen csináltam az 5x5 ismétlés heti 1x fekvenyomás akkor is hetente 2.5kg emelés.
Ne menj visszafelé szerintem az hülyeség. Inkább legyen kicsit fáradt de jól bemelegedve a nagy súlyhoz az izom minthogy lesérülj.
Én így szoktam:
Bemelegítés a rúddal 20kg 15 lassan kivitelezve
60kg 12
65kg 10
70kg 8
75kg 4
(80kg 1)
Nem tudom, alapos bemelegítés és felvezetés után sorozatokat nyomni, ugyanazzal a súllyal, de csökkenő ismétlésszámmal.
De ez is csak egy lehetőség, a lényeg, hogy ne bemelegítő sorozat legyen az a 4, amit csinálsz.
Meg most ezt fogom majd kipróbálni: https://www.youtube.com/watch?v=R6McMqd1t3Y
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!