Manapság street workouthoz fehérjét érdemes szedni?
Tudod én pontosan ezt magyaráztam, csak nem voltál képes felfogni, mert ugyanazokból az ösztönös és beléd nevelt sztereotípiákból táplálkozol, amikor vitáról van szó, amire ráépült a Fegyencedzés propagandaszerű súlyzóellenessége, a teljesen irracionális, logikátlan, megalapozatlan - szarkasztikus idézőjel - "érvekkel", hogy valamivel többnek érezzék magukat azok, akik saját testsúllyal edzenek.
Neked itt nincsen jogod olyanokat mondani, hogy a „gyengébbek kedvéért”. Főleg nem olyanoknak, akik segítő válaszokat adnak neked. Ezt a lekezelő, felsőbbrendűség-érzetről árulkodó szófordulatot maximum olyanok használhatják, akik legalább tisztában vannak az alapokkal. Az a gond, hogy több ponton is bukik az, amit leírtál hülyeséget.
„Akkor a gyengébek kedvéért elmondom kondis izomzaton azt értem :kitud nyomni valaki 160 kilót de nemtudna megcsinlni egy 1kezes fekvőt! szálkás izom alatt értem:fegyencedzős,streetes TISZTA izomzat amivel el is lehet érni valamit!”
Logikátlanság 1# Mit értesz az alatt, hogy „el is lehet érni valamit”? Ez mit jelent? Szerintem azt jelenti, hogy önkényesen megkülönbözteted a „valami” fogalmát, mert számodra az az egykezest fekvőtámaszt, a hidat meg a többi saját testsúlyos gyakorlatot, míg a testépítőknek, erőemelőknek pedig a 100 kilós szálkás izomzatot meg a 200 kg-os 1RM-eket. Az egyszerűen felháborító, hogy minden egyes saját maga által kedvelt dologgal elfoglalt ember (az esetek többségében fegyences, de sokszor testépítő is akad) úgy rúg bele a másik táborba, hogy észre sem veszi. Tisztelni kéne a másik felet, ugyanúgy elismerni azok tudását és képességeit, nem pedig a saját imádatunk tárgyát beállítani etalonnak és a többiekre sarat dobálni.
Logikátlanság 2# Mennyivel veszed több hasznát annak, hogy egy kézzel tudsz fekvőtámaszt csinálni, mint hogy többet nyomsz ki fekve? Elárulom, hogy a testépítők többsége SOKKAL erősebb a fegyenceseknél, az élet bármely részén több hasznát veszed a nyers erőnek, mint a kisebbnek (mert igen, az égvilágon semmi másban nem különbözik a két izomzat: nincs funkcionális anyámkínja, meg állóképesség meg „kitudnagyobbatütni” „kibírnatöbbetkapálni”, az már más kérdés, hogy a nagyobb izomzat rontja az állóképességet, de az egyenlő izomtömeg fegyenccel és súlyzóval elérve is ugyanannyira funkcionál, ugyanannyira hátráltat, NINCS KÜLÖNBSÉG, CSAK MÉRETBEN).
Logikátlanság 3# A szálkás, pláne a „tiszta” izom szavak leírásából látom, hogy fogalmad sincs a témáról. A „tiszta” izom, mint fogalom nem létezik, legfeljebb laikus körökben sorolható be a szálkásság szinonímái közé, mondjuk a „szárazság” mellé (a „tiszta” szóval véleményem szerint a fegyencesek egyszerre próbálnak utalni a szálkásságra és az izom megszerzésének „sötét” útjára). Az izom-zsír arány – gyengébbeknek: szálkásság – KIZÁRÓLAG az étkezésen múlik. Miféle lebutított általánosítás ez, hogy aki saját testsúllyal edz, az automatikusan szálkásabb lesz? Semmi értelme ennek, mivel az edzés – legyen az fegyenc, súlyzós, crossfit, vagy krumplikapálás – csak egy stimulációt ad az izomnak, amelyet a táplálkozásunk függvényében regenerációval növekedésre sarkallunk (ennek lehet, hogy nem volt értelme, de értitek).
1 oké
1.:Sújemelőkről nem volt szó az megint más..
2.:én azokra értetem a célzást akik telenyomják amgukat Test Tömeg növelővel és lemennek "kondizni" és nézik a tükörben hogy nekik mekkor a elképesztő karjuk van!
3 Persze vannak a rendesen edző emberek is a kető közt anyi a külömbség h valki dob ki pénzt más meg nem!
4 Az 1 kezes fekvőtámaszt ugy gondoltam ha valaki kitud nyomi 180 kilókat akor az 1 karjával 90 et nyom ki de egy karjával miért enm nyom ki 90 et? (tisztelet a kivételnek)
5 tiszta izomzat allatt értem: csak izom ! semmi vízfelfujt SEMMI! és tiszta alat azt értem aki egyszer sem Mocskolta be magát ugymond Szerekel
6 végül nem arra kellene kijukadnunk hogy a kondisok erősebbek mit a fegyencesek de ha már így van azt is nézzük egy kondis évente mennyit költ és egy fegyences!
na szóval ezt normálisan is kelehet tárgyalni nem támadni kell sértegetni viszonyitani :)
"Test Tömegnövelő"
Tömegnövelő: az áltad szedni kívánt fehérje+szénhidrát keveréke. Ennyi.
Nem fúj fel, nem vizesít.
Az egykezes fekvőtámasz némi gyakorlással lazán elsajátítható. Mielőtt még azt mondanád, hogy kondis, felfújt vagyok megsúgom, hogy énis sajáttestsúllyal edzek mert itthon nincs másra lehetőség. Szeptembertől fogok járni kondiba és akkor kombinálni fogom a kettőt. Mert minèl változatosabban edzel, annál több stimulációt kap az izom és jobban erősödik, nő /étrendel persze/.
De tudod mit? Gyere, inkább nevess velünk, olvasd el a sárga kapszulát és okulj. Nem kell lenézni a testépítőket és legközhelyesebb sztereótípiákat nyomatni ezerrel (lásd fentebb) hanem megkell érteni, hogy ha izomnövelésről van szó a testépítők verhetetlenek benne. Ők sem felfújt szarok, csak olyan szereket is használnak amitől nagyobb izomtömeget tudnak magukra pakolni. Nem mindenki van kibszva aki kondiba jár. Nem olyan könnyű dolog ez.
Jah igen...a tükörpózereket mi mindig kiröhögjük. A terembe edzeni kell menni, nem pedig magunkat bámúlni, aztán meg titokban kiverni.
Aki pedig költ azért, hogy jól nézzen ki az miért zavar téged? Attól, hogy valaki megtervezi az étrendjét, szán kiegészítőkre (alapokra: vitamin, ch, fehérje) pénzt és kondiba jár nem lesz rosszabb ember, mint aki a sajáttestsúlyával edz. Valljuk be, aki leszarja a kaját az nem fog nőni akár mit csinál. Eddig 1 igazán izmos és erős gyereket láttam aki csak húzódzkodott meg fekvőzött és volt rajta izom rendesen. Mondjuk ő ha megeszi a szarját és ránéz a súlyzókra már izmosodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!