Jó ez a heti edzésterv? Vagy mit változtassak rajta?
Hétfő: láb: [link]
Kedd: fenék: [link]
Szerda: has: [link]
Csütörtök: hát, narancsbőr ellen: [link] , [link]
Péntek: karok: ezt 3-szor: [link]
Minden edzés után (kivéve csütörtökön) tömegnövelőt iszok, mivel alapból vékony vagyok és hízni nem tudok. A tömegnövelő neve ha ez számít: Tank
16/L
Tudod mit? Jó. De csak azért, mert most jó kedvem van. Ha nem lenne, akkor normális, kemény súlyzós edzést ajámlanék és nem ennyire szétbontva, hogy a fenék külön van a lábtól. Eleve a guggolás, kitörés az megy farizomra is, hasra meg nem kell külön nap, stb. És teljes testre kell edzeni, vállra, hátra is. Az pedig, hogy, iszol tömegnövelőt nem tuti, hogy elég. Tömegnövelő étrend kell.
Na de mint mondtam, most jó kedvem van, tehát vedd úgy, hogy nem írtam semmit, csak azt, hogy okés.:)
Hmm... köszi a választ. :D
Mostanában az étkezésre is jobban odafigyelek, de egyszerűen nem tudok minden nap megenni 2 zacskó rizst és fél kiló csirkét. (Meg tudnám enni, csak nincs rá pénzem. Amíg meg nem egyedül élek, másnak is kell kaja, nem csak az van, amit én akarok)
Én is rendes, nagy súlyzós edzést végeznék a legszívesebben, de ahhoz még kell 2 év, mert 18 alatt nem nagyon kéne. Meg még el sem bírnám őket...
Ez lehet, hogy hülyeség, de... úgy érzem, hogy ha teljes testes edzést csinálnék, attól nem látszana az eredmény. Például egy ilyentől: [link]
Vagy milyen lenne jó? (nagy súlyok nélkül)
Én ezt szoktam javasolni:
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.
Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.
6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.
A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.
B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).
Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:
Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.
Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3.
De nézegethetsz jó terveket a bodybuilder.hu oldalról is.
A feminás és hasonló női okosmagazinos terveket pedig hagyd a picsbe.:)
Ez nem a Sárga kapszulából van? Olvastam ám. :D
Ezzel csak az a baj, hogy kondiba kell menni hozzá... :/ Régebben jártam edzőterembe, de most nincs rá pénzem. :/
Iszom! egyébként fenék+has mehetne egy napra, láb edzés kicsit keményebb lehetne,vagy legalább súlyokat használj hozzá. Ha nem érzed,hogy fárad a lábad,vagy edzés után gond nélkül tudsz járni,akkor nem lesz eredménye! Kar edzés is jó,de kis súllyal több ismétlést is megtudnál csinálni. Hát edzés is lehetne picit keményebb,pl mellhez húzás hátgépen vagy evezés,egykezes evezés súlyokkal. És én a helyedben mell-re és vállra is edzenék. Mellre fekvenyomás,tárogatás vállra pedig oldalemelés.
Tehát összegzem:
(láb) [link] ezt egymás után 3x-4x is megcsinálhatod 1 kör után mondjuk 3-4 perc pihenő,amíg lenyújtod a lábad.
Hasra nem kell sok,hogy kifáradjon,azt majd úgy is érezni fogod,ami le van írva az tökéletes rá.És ugyan azon a napon fenékre is mehetne az edzés és ebből is szintén 3-4 kör mehet,szünetekkel.
Hát az maradhat,de keményíthetsz is,ha picit formásabb hátat szeretnél.
[link] ebből is mehet a 3-4 ismétlés és próbálj meg minél nagyobb súllyal dolgozni,de szabályos keretek között.
És a mell/váll edzést vezesd be,ha nem akarsz szögletes vállakat, illetve ha feszes melleket akarsz.
Viszont azt ne várd,hogy az edzés utáni tömegnövelőtől izmos leszel.Egész nap figyelj oda a kajára,és próbálj meg picit többet enni,magas tápértékű ételeket.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!