Gerincműtét után Fegyencedzés?
jó hozzá,mint kiegészítés.
de neked sokkal koncentráltabban,sokrétűbben és persze személyre szabva kellene edzened a törzsed,mind a fegyenc két törzserősítő gyakorlatával.
gerinctorna pár hónapig,vagy gerincjóga,utána meg nehezített gerinctorna ami lehet pilátesz.
ez utóbbi tele van statikus erőgyakorlatokkal,így túlhajlítás és túlfeszítés nélkül is tudod vele erősíteni a területet.
a fegyencben nincsen hosszirányú gerincnyújtás gyakorlat sem,neked ez meg lényegi elem kellene legyen.
Gyógytornával kéne kezdened és fokozatossan növelni az edzések intenzitását.
Szerintem konzultálj valami szakemberrel. Igazából ott is te kellessz hozzá, mert te érzed, hogy mi az ami segít és mi az ami nagyon nem jó, de ehhez kell némi józan ész és szakértelem --> küső segítség.
Valamilyen torna mindenképp kell, a lényeg hogy óvatos legyél és ne eröltesd ami nem megy, csak ha van veled valaki hozzáértő.
Ha szabad kérdeznem milyen gyakorlat közben kaptál sérvet?
én a helyedben mindenképp csinálnám, de nagyon sokat időznék az első gyakorlatokon, ez sztem nagyon fontos
illetve egy előttem szólónak: a húzódzkodás nyújtja a gerincet
Köszönöm a válaszokat.
Gyógytornásszal való konzultáció után úgy döntöttem hogy még 1 hónap torna, és úszás utána pedig kezdem fokozatosan a legkönnyebb gyakorlatoktól elidőzve rajtuk 1 hónapig... aztán mehetnek a húzódzkodások.
a sérvem hosszú idő alatt alakult ki, gyakorlatilag minden olyan testhelyzettől amitől csigolyák elülső része közeledik. (ülés,előredőlve emelés) Ha konkrét gyakorlatra gondolsz szerintem a T rúddal való gyakorlat (éreztem utána fájdalmat sokszor, de a hülye fejemmel csak csináltam) akár egy földről felvett nehezebb súly, guggolás,gerincgyilkos hasgyakorlatok......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!