Érdemes 5napos edzéstervet végignyomni?
Hello!
3,5-4éve edzek, és eddig 3napos edzéstervet követtem, az utobbi időbe 4naposat.
Most így nézki a bontás maga.
Mell-váll
Hát
Bicepsz-Tricepsz
Láb
És erre gondoltam átállni->
shop.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=99
19/F, ektomorf, kaja rendben!
Jó csak probald ki az edzestervet amit kuldtem.
Garanatálom hogy a jelenleginél sokkal gyorsabban fogsz fejlodni.
Az intenzitás igenis függ a súlytól. Csak gondolj bele, hogy egy 80 kg-s guggolás után könnyebb regenerálódni vagy egy 200 kg-s után? Neked az erőre kéne ráfeküdnöd, mert amíg a súlyodat sem bírod kinyomni addig bonthatod akárhogy az edzéseket, viszont én inkább a kaját nézném meg alaposabban, hogy megvan-e a napi kalóriabevitel, makrotápanyagok. Az edzésterv, ami marcii linkelt egyébként nagyon jó, heti 3 edzés minden izomra és minden alkalommal emelsz a súlyon, de ha kipróbálod rájössz.
Egyébként pedig próbálj erősödni mondom, hidd el, hogy nem mindegy a súly, ami a rúdon van!
Azt írtam, hogy nem csak a súlytól függ :D Tudom, hogy az is hozzá tartozik, de nagyban függ a pihenődidőtől, elvégzett mennyiségtől stb.
A kajám az az uccsó féléve lett rendbe rakva amugy, eddig biztos, hogy az is vissza vette a fejlődésem.
Ha jól gondolom, akkor amit linkeltél úgy jön ki a megfelelő terhelés, hogy csak egy gyakorlatot végzek izomcsoportonként de azt 3 napon..
Így elkerülhető a túl edzés is?!
A súlyokat egyébként hogyan növeljem, mert itt csak a dt. törzsű evezésnél írják, hogy a B napon 10%kevesebb legyen..
2,5 kg-t hozzá adsz minden alkalommal ha már megy az adott súllyal az 5x5, felhúzásnál pedig 5 kg-t adsz hozzá. Ha bármelyik gyakorlatnál megakadsz és nem tudsz növelni 2 edzés után, akkor ott 10%-al csökkented a súlyt és vissza építed onnan.
Pl. fekvenyomásnál kezded 60 kg-val 5x5-öt 1. nap aztán legközelebb már 62,5-el csinálod az 5x5-öt aztán 65; 67,5; 70...stb. ha mondjuk 100-nál megakadsz, akkor vissza veszed 90-re és onnan folytatod.
Én is csináltam a programot, ha még van kérdésed üzenetben leírom.
Aha, értem
Neked mennyit hozott, mennyi idő alatt?
Én augusztus végén kezdek bele, akkor lehet írok, de egyelőr e érthető minden :D
Köszi a segítséget mindenkinek!!
A suly akkora legyen hogy menj be és teszteld le mekkora sulyba megy 1x5 a gyakorlatoknál.
Ha ez megvan ezt írd bele intenreten egy 1rm calculátorba és amit kiad annak a 75%-ával edzz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!