Miért nem megy a 100 fekvő? Belekezdtem abba a 100 fekvő programba, egyenlőre egyszerűsítve, emelve, és térden is próbáltam már, de 40-en nem jutok túl sehogy sem. Mitől?
Általában azért nem sikerül az embereknek, mert azt hiszik, hogy a program önmagában elég, pedig közel sem. Ha nem étkezel megfelelően, teljesen esélytelen időre hozni a formát.
A másik ami gyakran hiba szokott lenni, hogy nem nyújtanak, lazítanak, és/vagy rossz a kivitelezés, mozgástartomány. Ha a könyököd nem elég erős, a karod nem fog semmit érni.
És ebből jön is a kontrám az első tanácsra, hogy ne csináld robbanékonyan a fekvőket, amíg nem tudsz szűken fekvőzni egyhuzamban legalább 30-at. A hirtelen erőkifejtés nagyon megterheli az ízületeket, és ha nem elég edzettek, vagy nincsenek bemelegítve, akkor könnyen sérülnek.
Egyébként ez a 100 fekvő program nem éppen egy ideális edzésterv, tekintve, hogy nagyon monoton. Egyféleképpen veszi használatba az izmokat és ízületeket, ami soha nem célszerű. Mindig változatosan kell edzeni a legjobb eredményért, nem véletlenül! Képzeld, van aki meg tud csinálni 15 ezer fekvőtámaszt úgy, hogy nem teszi le a térdét egyszer sem, csak alapállásban pihen! Ugyan az a technika ott, mint a 100 fekvőnél! Persze tovább tart, és valahol nehezebb is (az első 1-2 ezer), de hozható, mert monoton, folyton ugyan az ismérlődik.
(Pl. húzódzkodásnál ez nem működik, mert ott folyamatosan változik az izomtónus.)
Igen, én is azt tudnám mondani hogy étkezés. A szabad testsúlyos edzés is végülés egy fajta edzés mint a súlyzós edzés, de ez se ér semmit normális kaja nélkül.
Off: Emlékszem amikor én elkezdtem fekvőzni, akkor telóra a play áruházból szedtem le egy fekvőtámaszos app-ot ami csinálta az edzéstervet, megadta hogy mennyit pihenhetek stb. és tök sokat segített.:)
Viszont a 40-en nem jut túl, ami valahol hibát feltételez.
Próbáld ki a szűk kéztartással végzett felvőtámaszt, kedves kérdező! Ha az alsó pozícióban (mellkas rajta a kezeken, vagy alig felette) feszül a könyököd és/vagy nem tudod magad egyenes testtel visszanyomni kiinduló helyzetbe, akkor ott a hiba.
Ha ez megy, akkor lehetséges, hogy nem regenerálódsz olyan gyorsan, mint amire be van állítva a program. Pihenj 2-3 napot!
Legutoljára hagytam -pedig szinte biztos, hogy hibádzik- az étrendet. 1,5-2x tskkg fehérje, 2-5x tskkg ch (hízélonyságtól függően), és 1x tskkg zsír (telítetlen főleg --> lenmagolaj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!