Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem megy a 100 fekvő?...

Miért nem megy a 100 fekvő? Belekezdtem abba a 100 fekvő programba, egyenlőre egyszerűsítve, emelve, és térden is próbáltam már, de 40-en nem jutok túl sehogy sem. Mitől?

Figyelt kérdés
Mindent a leírtak szerint csinálok. Alvásból is megvan az átlag napi 8-9 óra, de van, hogy 12 is. (5-6 mindig)Miért nem fejlődök rendesen?
2014. júl. 15. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg gyorsan, lendületből. Nem véletlen, hogy a tengerészgyalogosok kiképzésen is a lehető leggyorsabban próbálják csinálni a fekvőket.
2014. júl. 15. 00:17
 2/9 DEXTER22 ***** válasza:
Mert hulyeseg az egesz ...én 80 at tudok csinalni 100 nekem se megy...illetve az utolsó hetet nem tudom rendesen vegig csinalni...mindegy vegül is fejlődtem amikor el kezdtem 30 at tudtam most meg 80van ...ehez már azért kell izomzat is ..nem tudom hogy van e olyan akinek ezzel a programal sikerult a 100 erdekelne engem is .
2014. júl. 15. 00:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Általában azért nem sikerül az embereknek, mert azt hiszik, hogy a program önmagában elég, pedig közel sem. Ha nem étkezel megfelelően, teljesen esélytelen időre hozni a formát.

A másik ami gyakran hiba szokott lenni, hogy nem nyújtanak, lazítanak, és/vagy rossz a kivitelezés, mozgástartomány. Ha a könyököd nem elég erős, a karod nem fog semmit érni.

És ebből jön is a kontrám az első tanácsra, hogy ne csináld robbanékonyan a fekvőket, amíg nem tudsz szűken fekvőzni egyhuzamban legalább 30-at. A hirtelen erőkifejtés nagyon megterheli az ízületeket, és ha nem elég edzettek, vagy nincsenek bemelegítve, akkor könnyen sérülnek.

Egyébként ez a 100 fekvő program nem éppen egy ideális edzésterv, tekintve, hogy nagyon monoton. Egyféleképpen veszi használatba az izmokat és ízületeket, ami soha nem célszerű. Mindig változatosan kell edzeni a legjobb eredményért, nem véletlenül! Képzeld, van aki meg tud csinálni 15 ezer fekvőtámaszt úgy, hogy nem teszi le a térdét egyszer sem, csak alapállásban pihen! Ugyan az a technika ott, mint a 100 fekvőnél! Persze tovább tart, és valahol nehezebb is (az első 1-2 ezer), de hozható, mert monoton, folyton ugyan az ismérlődik.

(Pl. húzódzkodásnál ez nem működik, mert ott folyamatosan változik az izomtónus.)

2014. júl. 15. 03:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, én is azt tudnám mondani hogy étkezés. A szabad testsúlyos edzés is végülés egy fajta edzés mint a súlyzós edzés, de ez se ér semmit normális kaja nélkül.

Off: Emlékszem amikor én elkezdtem fekvőzni, akkor telóra a play áruházból szedtem le egy fekvőtámaszos app-ot ami csinálta az edzéstervet, megadta hogy mennyit pihenhetek stb. és tök sokat segített.:)

2014. júl. 15. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Valóban, bemelegíteni nagyon fontos, mert az izületeket igencsak igénybe veszi a sok fekvőtámasz, amiért nem írtam az az, mert magától értetődőnek vettem a bemelegítést, ennek ellenére a robbanékonyság szerintem továbbra is központi eleme a sok fekvőnek. Megnézem, lassan ki csinál meg 70-et egy huzamban.
2014. júl. 15. 09:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem is ellenzem a robbanékony fekvőzést, az én edzésem szerves része a pliometrikus fekvő is. Ettől függetlenül -ahogyan írtam- nem érdemes ezzel kezdeni, mert túlterhelheti az ízületeket.
2014. júl. 15. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Valóban, de valószínűsítem, hogy a kérdező sem ezzel kezdené/kezdte, ha már 40-et le tud nyomni.
2014. júl. 15. 14:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Viszont a 40-en nem jut túl, ami valahol hibát feltételez.

Próbáld ki a szűk kéztartással végzett felvőtámaszt, kedves kérdező! Ha az alsó pozícióban (mellkas rajta a kezeken, vagy alig felette) feszül a könyököd és/vagy nem tudod magad egyenes testtel visszanyomni kiinduló helyzetbe, akkor ott a hiba.

Ha ez megy, akkor lehetséges, hogy nem regenerálódsz olyan gyorsan, mint amire be van állítva a program. Pihenj 2-3 napot!

Legutoljára hagytam -pedig szinte biztos, hogy hibádzik- az étrendet. 1,5-2x tskkg fehérje, 2-5x tskkg ch (hízélonyságtól függően), és 1x tskkg zsír (telítetlen főleg --> lenmagolaj).

2014. júl. 16. 00:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Pont azért nem jut túl rajta, mert lassan csinálja.
2014. júl. 16. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!