Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Zsírból is 1xttkg kell?

Zsírból is 1xttkg kell?

Figyelt kérdés

Tehát, ha 80 kg vagyok, akkor az 80g?

Meg se tudnék venni annyi lenmagolajat :D

Valaki magyarázza már el :)

2014. júl. 14. 22:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A zsírok egyébként is hozzájárulnak több szempontból is az egészségünkhöz, halkan jegyzem meg. Nem csak az esszenciálisnak tartott telített mennyiség a fontos, van még azon túl is. Persze aki egy ilyen mondatot egyből a legmegátalkodottabb paleósokkal azonosít, vagy valami másért nem képes befogadni a számára nem tetsző információt, annak hiába vitatkozunk bármilyen érvekkel.

Nem vagyok paleós, nem promózom teljes odaadással és kizárólagossággal az elveiket, a low-carbot, nem gondolom, hogy csak azért mert megtehetjük, hogy teljesen elhagyjuk a ch-t, meg is kell tennünk, mert bizony rá lehet b4szni a ketogén diétával is. Csak annyit mondok, hogy ahogy jelenleg látom a helyzetet, nagyjából ugyanannyi pro-ja és kontrája van mindkét tábornak, nem igazán áll semerre a mérleg, hiába hiszi egy-egy tábor néha nagyon magáénak az igazságot.

2014. júl. 15. 12:55
 12/17 anonim ***** válasza:
45%
ja tök egészséges, húdejó. Ha emiatt fogok 2 nappal kevesebbet élni én bevállalom. Amúgy meg a sok tápkieg is tök egészséges főleg a sok ízfokózó bizbasz ami benne van, meg az egyéb nagyon természetes anyagok. Jó nem azt mondom, én is nyomatom ezeket, de nem azért hogy húde egészséges leszek. Sőt a 8 órát se alszom meg mindig, de még a 6ot se, na ez meg aztán végkép nem egészséges. Amúgy meg azóta közröhej a paleo amióta kiderült hogy semmi értelme, számomra nem logikusabb mint 6 után nem eszünk vagy a harcosok étrendje. Próbálj meg komoly sportevékenységet végezni 0 ch-val ( és itt nem arra gondolok hogy megemeled 10x a súlyt aztán szépen kipihened magad), elég nehéz lesz, meg nem kellemes amikor a vércukorszinted kb az első 2 percbe leesik és úgy érzed hogy nincs vér a testedbe. Persze ilyenkor be kell nyomni gyorsan egy fél szelet szalonnát kis disznózsírral meg zöldséggel, az tuti segít.
2014. júl. 15. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves Levin kérlek, neked mindig akkora a vérmérsékleted, mint egy pofánfingott pitbullnak. Chilleztél te már életedben? :D Nyugi van.

Sok végeredményt, nézetet figyelembe véve, sok könyvet elolvasva és sok tapasztalatot meghallgatva, még mindig keveset tudván próbálok állást foglalni, és még mindig a középutakon találom meg a legésszerűbbet, az extremitásoknak pont annyi és pont olyan erős hátulütői vannak általában, mint előnyei, hiába nem látják meg, vagy hallgatják el a követői.

Egy szóval sem mondtam, hogy a 0 ch egyérteműen jó. Többek között sportolás mellé pontosan azért is sz4r egyfelől, amiért te mondod, meg sok más dolog miatt is. Én azt mondtam, hogy a valamivel több zsír, mint a minimális, jobb, mint csak a minimális. Nem azt, hogy emeljük a zsírokat a végtelenségig, nem. Viszont a magas ch, nagyon kevés zsír végletre is ugyanúgy meg lehet mondani, hogy miért baromság, bele lehet kötni ennek is a hátrányaiba. Ez sem egy ultimate megoldás. És látod engem csak ez zavar, amikor valaki extremista, és még kib4szott erősen hangoztatja is, és annyira el van vele, hogy ő tudja jól. Rájuk szoktam néha megpróbálni egy kicsit hatni, vagy vitatkozni ha lehetséges még a nem veszekedés szintjén. És ez vonatkozik mindenkire, paleósra, akár vallási fanatikusra is. Nagyon sokszor nem sikerül, hiszen pont ezért extremista.

Szóval csak erre próbáltam utalni, a kizárólagos zsírzabálás egy véglet, de nem kisebb véglet vagy kevésbé baromság a szándékosan alacsony zsír, magas ch étrend sem. Ez sem sokkal jobb, nincs kevesebb hátránya, nem mondhatni kifejezetten egészségesebbnek (na jó, talán valamivel mégis csak, mivel a világ nagy része ezt követi inkább, és erről jóval több eredményünk van).

És én kérek elnézést, hogy a sport témában néha merem megemlíteni az egészséget :D Tudom, új divat szerint le kéne sz4rni, szigorúan csak a sportról szabad beszélni, másról nem, másról kuss van, hiába járnak elvileg kézenfogva ezek a témák. Kár, hogy amikor felhoznak egy hasonló dolgot, akkor a többség egyből azt hiszi, hogy két napon való szőrözgetés folyik a teljes élettartamból, holott nem, hanem inkább arról tanakodnak az emberek, hogy az életed 50, 90 vagy akármennyi évét hogy élheted le javarészt jobb minőségben.

2014. júl. 15. 13:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Jó azt alá írom hogy a minimálisnál kicsivel több zsír egészséges, és könnyebben tartható az az életvitel mint magas ch. Igazából ha a fehérje megvan , az energiakereteden belül az hogy milyen arányban oszlik meg a zsír és ch bevitel attól függően egésszéges hogy milyen életvitelt folytatsz. Ha sportoló vagy jobb kicsivel több ch és a zsírt lejjebb vinni, persze nem a minimumra, csak mondjuk olyan szinten hogy húsokból inkább a soványakat stb. Ugyanőgy tudna az ember zsírból is energiát nyerni, csak sokkal macerásabb sportoló szempontból mert sok idő kell az emésztéséhez stb, ezért alkalmasabb energiaforrás a ch. Az átlag ember, tehát nem versenysportoló, pedig jobb ha inkább a cht próbálja lecsökkenteni, és inkább zsírt használni energiaforrásként, bár ez is alkatfüggő, meg itt is feltétel hogy energiakereten belül legyen. Szerintem, de a legjobb ha mindenki maga próbálja ki. Abban igazad van hogy a szélsőségek nem jók, egyik sem. Még a csak fehérje sem. Az egészség meg jó dolog, igazad van, de majd csak idős koromba szeretnék foglalkozni vele. Ezért nem csinálok akkora ügyet abból hogy éppen telítetlen zsírforrásból viszem be a napi zsíradagomat. ( am ált. dió meg oliva, néha hal)
2014. júl. 15. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Őszintén megvallva, én is több olyan sportolót láttam, aki inkább magas ch-n van, főleg állóképességit (pl. egy országútis néha 900g ch-n, ennek nem kis része egyszerű) és ez eléggé logikus is. Láttam persze néhány full zsíron élőt is, testépítőt is, sőt, egy ugyanolyan országútist low-carbon (mondjuk ő inkább csak túrázgat, nem nyomja olyan intenzitással, mint az előző). Mindegyikőjük bizton állítja, hogy neki az adott út bevált. Ezért gondolom én is, hogy mindenkinek ki kell tapasztalnia, de közben odafigyelnie a teste jeleire, hogy tényleg beválik-e, mert az, hogy szeretné, hogy beváljon, nem mindig elég. Ha pedig már megtalálta a számára legkedvezőbb utat (akárcsak vallásnál :D), akkor tiszteletben tartja és nem basheli a másikét.

Szerintem ha valaki kiegyensúlyozottan végez több fajta mozgásformát, akkor az energiaforrás kb. 30%-át tegye ki a zsír, ezt pedig harmadolja, felezze a telített-telítetlen kérdésében, ahogy akarja, vagy akár csökkentse a telítettet minimálisra, ha ő ettől nyugodtabb. Ezt vélem én. Mindazonáltal meghallgatom mind a két véglet szerint élő fentebbi ismerősömet, mert mondanak jó és érdekes elveket, néha ki is próbálok egy-egy dolgot az ésszerűbbek közül, és megtartom, ha ténylegesen jobbnak érzem.

2014. júl. 15. 15:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, de te legalább nyitott vagy másra is. Én azt nem szeretem amikor valaki fanatikusan ragaszkodik az ő elméletéhez, főleg akkor ha annak az elméletnek az alapjai egyáltalán nem állnak bizonyítottn szilárd talajon ( de ő ugye azt hiszi igen mivel őt is meggyőzték) és ezt terjeszti tűzzel vassal. Na az ilyen nyomorékokat ki nem állhatom, mint itt volt ez a táplálékművész vagy harcos vagy ki az isten. Én is nyitott vagyok, ha valaki ész érvekkel meg tud győzni, akkor azt mondom oké kipróbálom, és ha még mindig jónak tartom akkor alá írom van benne igazság. Én amiket mondok azokat ki is próbáltam, mint a magas zsír-kevés ch-t vagy ennek a fordítottját, próbáltam egyszerű ch-val bevinni a ch egy részét meg csak komplex ch-ból és ezek alapján írok. ( egyébként amikor a ch egy részét cukorbol vittem be nagyon hamar elkezdtem zsírosodni, viszonylag magas aktivitás mellett, pedig nem volt extrém magas ch csak annyi mint előtte) egy szó mint száz, mindenkinek az a tuti amit letesztelt és bevállt neki lehet vkinek ez működik vkinek teljesen más. de nem kell csökönyösen ragaszkodni egyikhez sem.
2014. júl. 15. 16:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is próbálgattam mind a két végletet, nem jöttek be.
2014. júl. 15. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!