Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túlterheltem a szívem. Mit...

Túlterheltem a szívem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos az utóbbi időben elhagytam a kardiót és ma nagyon hajtottam a terembe. Szinte nem is pihentem a gyakorlatok között. Ráadásul amikor kifulladtam még zuhogott az eső, de inkább maradtam toltam tovább. Aztán éreztem, hogy szokatlanul fáj a szívem (nem túlságossan erős, de éles fájdalom) és a pulzusom is szokatlanul magas maradt annak ellenére, hogy ügyeltem a levegővételre. A szívem is kicsit furcsán vert, de pihentem aztán el is felejtettem csak csináltam tovább a gyakorlatokat. Utánna már nemfigyeltem fel semmilyen mellkasi fájdalomra csak rohadtuk kivoltam fáradva, de az eső még mindíg esett én meg nembírtam magammal. :) Aztán mikor már teljessen készvoltam úgydöntöttem inkább hazajövök esőben. Hát ilyen fáradt még nem voltam, de lépcsőzés után is csak kivoltam fulladva, szerencsére nem fájt a szívem. Aztán a maradék útszakaszon lassan sétálva gyönörködtem a kitisztult tájban. El is múlt minden bajom! De itthon meg elkezdtek stresszelni, felzaklattak és most már megint érzem a szívem, hogy fáj. --

Áhh b_zdki ez nem lehet igaz még mindíg itt idegesítenek, hiába mondom nekik h megölnek... :'( Mi a jó k_rva istent lehet mondani egy ilyen k_rvának h leálljon inkább abban segítsetek. Sorry. :D

2014. júl. 11. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:
"Szedd a cuccod, pá" bevállik! :D
2014. júl. 11. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha fáj a szíved, menj orvoshoz. Mi nem tudjuk megmondani, hogy mi a baja.
2014. júl. 11. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Hajdsd el a qvát vagy állítsd be a zuhany alá aztán nézesd meg magad egy dokival.
2014. júl. 11. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
A szívben nincsenek érző idegvégződések, nem tud fájni. Amit érzel, az attól van, hogy felidegesítenek és a stressztől ilyen szív irányába kisugárzó fájdalomérzés keletkezik.
2014. júl. 11. 21:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket, közben lenyugodtak a kedélyek és én is jobban vagyok. Ha mély levegőt veszek még mindíg van némi mellkasi fájdalmam amikor kifújom, de szerintem ez is elfog múlni.

Eredetileg azt szerettem volna kérdezni, hogy ilyenkor a következő edzésnél mennyire kell óvatosnak lennem, mennyire vegyek vissza, esetleg hagyjam ki? Akkor még nem ütött be ennyire a stessz, de mostmár szinte egyértemű, hogy pihenni fogok. :) Ha holnap is fáj a mellkasom, természetessen elmegyek dokihoz.

2014. júl. 11. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:
40%
Dehogynem tud fájni. Amire te gondolsz, azok a fájdalomérző idegvégződések, viszont kemoreceptorok nagyon is vannak benne, amik képesek fájdalmat produkálni. Szívrohamnál szerinted mi fáj? Ischaemiás kardiomyopáthia, pont, hogy a szívizom fáj.
2014. júl. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!