Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagyon szeretnek nekifogni...

Nagyon szeretnek nekifogni intenziven tornazni, de baj van a gerincemmel es a szivemmel. Ezert eleg hamar elfaradok.5perces szaladas utan a szivem szokik ki a helyerol. Van valami ami segithet, hogy tovabb birjam a mozgast?

Figyelt kérdés
2013. aug. 11. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:

A szaladás nem tornázás.

Az ember Jógázik vagy Qigongozik (vagy hasonló edzést végez) pont a háta és a szíve miatt.

Részletkérdés, hogy nem mindenki tudja, hogy gerinc problémája van vagy baj van a szívével.. ők majd később jönnek rá.. Végezz olyan edzést, ami kimondottan az állapotodnak megfelelő. Igazából ami jó edzés (például én hajlandó vagyok végezni) az valószínűleg neked is jó lenne. Ami neked mint szív és gerincbetegnek nem jó, azt nem biztos hogy én (egészségesként) csinálnám..

2013. aug. 11. 18:40
 2/6 A kérdező kommentje:
szeretnek kitartani az alakformalo gyakorlatok melett
2013. aug. 11. 18:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor kisebb intenzitással kell csinálni fekvőtámaszt, hasprést, guggolásokat, kitörést.. lassan.

Mellette akkor is kell gyógytorna, minden erősítés mellé. Aki igazi eredményt akar, nem csak rövidtávú erőt az rájön erre. Meg aztán, a Jógában vagy a Qigongban lehet a megoldás a problémáidra is. Ez nem zárja ki az 'alakformáló' erősítést.

2013. aug. 11. 18:47
 4/6 A kérdező kommentje:
koszonom szepen :) esetleg van valami sziv erosito tea? az hasznalhat?
2013. aug. 11. 18:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Van, és használ.

Viszont gyógynövények nem úgy működnek, hogy "szíverősítő".

Meg kell beszélni szakértővel, hogy mi a gond a szíveddel, utána lehet gyógynövényeket használni. Csak úgy hasraütésszerűen én nem merek.. mert nem túl valószínű, hogy bejön.

2013. aug. 11. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:

igen,szerintem is a jóga lenne a neked való ilyen problémák mellett.

ezt a kezdő órát ki is próbálhatod-

http://www.youtube.com/watch?v=q5nyrD4eM64

aztán ha csinálod minden másnap mondjuk 1 hónapig,akkor már érezhetően javulhat a tartásod,csökkenhetnek a háti fájdalmaid és növekedhet a kitartásod is.

eleinte a pulzusodat is túlemelheti az aerob tartományon,szóval eljuthatsz akár kardióba is vele,ezért az állóképességedet is javíthatja.

1-2 hónap után meg lenézhetsz rendes jóga órára ha megtetszett.

2013. aug. 11. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!