Tömegnövelő étrend, fehérje bevitel. Ez így jó?
A kérdésem az hogy tömegnöveléskor is 2g/tskg fehérje ajánlott tudtommal, ilyenkor a növényi fehérjéket is bele kell számolni?
1.100g zabpehely (15g fehérje)
2.100g csirkemell+80g rizs (29g fehérje)
2.100g csirkemell+80g rizs (29g fehérje)
3.100% whey pro+dextróz( 20g fehérje)
4.100g csirkemell+80g rizs (29gfehérje)
5.100g csirkemell+80g rizs (29gfehérje)
6.3db tojás (9g fehérje)
Ez így összesen 160g fehérje viszont vegyítve növényi és állati fehérjével.
Persze étkezések mellé menne zöldség (uborka, saláta, paradicsom) + lenmagolaj. Kb 3000kcalra jön ki, ez így jó lenne nekem? Vagy több fehérje kéne?
"Köszönöm szépen, úgy gondoltam hogy edzés után közvetlenül megenném az 1ik csirke rizs adagom, amit leöblítenék egy adag wp-vel, az úgy nem jó?"
Elméletileg a gyors felszívódást ezzel elrontod, én nem így csinálnám, mert a tejsavó+dextróz lényege elméletileg az anabolikus kapu maximális kiaknázása, amiről marcii mindjárt elmondja, hogy parasztvakítás :D Nem lesz rosszabb a formád, ha turmix előtt/mellett/közvetlenül utána eszel egy csirkerizst, de célszerűbb turmix után 30-60 perccel kajálni.
"Illetve még egy kérdés ami izgatja a fantáziám :D Minnél több fehérjét visz be az ember, annál eredményesebb a változás?
Ez így biztosan nem igaz. Legalábbis ennyire sarkítva, ahogyan Te leírtad. Egyenes arányban biztosan nincs a fehérjebevitel és a fejlődés, egyesek szerint tömegelénél a 2,5g*ttkg-mal több izom jön, mások szerint még 2g*ttkg sem kell. Szerintem ez úgy néz ki, hogy 2 fölé már nem érdemes menni, mert minimális különbségek lesznek a formádban, a nagy részét nem hasznosítod izomépítésre.
"pl ha én 140g helyett 250g fehérjét vinnék be, akkor jobban nőne az izomtömegem?"
Ahogy írtam: minimálisan. De nem másfélszer vagy kétszer annyi izom jönne rád, ez biztos. A szteroidhasználatnak pl. ez az egyik alapköve: több fehérjét tudsz beépíteni, de naturálban neked elég a 140 gramm.
Ne idegeskedj ennyit kérdező.
Legyen meg a napi kajád azt csá :D
Edzéssel foglalkoznál ennyit inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!