Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomnövekedés kizárólag...

Izomnövekedés kizárólag csirkehústól várható? Ha teszem azt egy héten 3 edzés alkalmával nem eszek csak átlagos ételeket, pl sima rántott hús rizzsel, vagy sertésmáj, azzal ott vagyok mintha nem is edzettem volna?

Figyelt kérdés
2014. júl. 8. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

A felsorolt húsok tökéletesen alkalmasak nemcsak tömegnövelésre, de még szálkásításra is (jó, a rántott hús panírja mondjuk gáz). Egyetlen különbség, hogy több bennük a zsír, ami alapvetően jó (maximum azért nem, mert így kevesebb a fehérje), mert az állati eredetű zsír jó energiaforrás.

Ezért nem szabad MINDIG csak a csirkemellet emlegetni, mint kizárólagos fehérjeforrást, miközben a disznóhús, marhahús UGYANOLYAN JÓ. Remélem Te sem gondoltad komolyan az utolsó félmondatodat.

2014. júl. 8. 15:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam hogy az a lehető legtisztább étkezés ha valaki csirkét, halat eszik mint hús forrás. A többi pedig csak arra jó hogy mégis ettél valamit.

Ezért is gondoltam azt hogy ha nem étkeztem rendes kajával, akkor magyarán felesleges volt edzeni? Hisz nem kap magas tápanyagforrású ételt, az izom amitől nőhetne, épülhetne.

2014. júl. 8. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha valakinek jó a genetikája, akkor nő mindenféle kajától, ha nem jó, akkor zabálhatja a csirkemellet naponta, nem lesz meg a kívánt eredmény.
2014. júl. 8. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor a csirkemell az az étel, amelynek kizárólagos fogyasztásával egy esszenciális makrotápanyagot háttérbe szorítunk. Nyilván a lenmagolaj meg a többi zsírforrás is jó cucc, de szükség van telített zsírokra is, ezért a disznó 100/20-as értéke is tökéletes a csirkemell 100/24-25-tel szemben. Ha nagyon izgulsz, hogy nem csirkét eszel, akkor mondjuk egyél +50 gramm húst, hogy ne egyél 10-15 grammal kevesebb fehérjét, mint csirkével.

Ha mondjuk valaki endomorf és szálkásít, akkor lehet, hogy bezavar neki a napi naturálban 500, versenyzőként több kiló húsban lévő összesen 20-50 gramm zsír, mivel megakadályozhatja a kalóriamínusz elérését, de tömeglésnél szerintem ez teljesen irreleváns szempont (sőt, inkább előnyös a plusz kalória, ha nehezen hízó vagy).

Összegezve tehát: ha nem az a cél, hogy minél kevesebb kalóriát vigyél be, akkor nyugodtan mehet a zsírosabb hús, egyetlen hátránya, hogy kevesebb benne a fehérje.

2014. júl. 8. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!