Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egyből ketogén diéta? Meg van...

Egyből ketogén diéta? Meg van néhány komplikáltabb kérdésem még.

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy világéletemben szemét kaján éltem, annak ellenére, hogy szeretek sportolni eléggé meghíztam. Rájöttem, hogy életmódot kell váltanom, amit tegnap el is kezdtem.

90kg vagyok ~27%testzsírral, ehhez megfelelő forrásokból 190g fehérjét,130g ch-t és 35g zsírt viszek be. Viszont akármilyen nevetségesen hangzik nem bírom megenni a ch mennyiséget, de igazából nem is kívánom. Az a megoldás jutott eszembe, hogy a ch-t levinnén 40g környékére a zsírt meg fel 70-re. Így nem csak csirkemellet tudnék enni hanem valami zsírosabb húst, sokkal könnyebb lenne enni.

Nem jelent gondot ez a zsírégetés szempontjából? Úgy tudom a ketogén diétát tapasztaltabb testépítőknek javasolják. Nektek mi a véleményetek erről ?

A második kérdésem az hogy ebbe a 40g ch belefér egy kis cukor ? Vagyis nem is kis cukor az esti túrómból meg natúr joghurtomból bemegy kb.17g cukor , de mivel van mellé 10g zsír mivel lassítja a felszívódást így nem vált ki akkor inzulinválaszt. Továbbá menne még egy minimális cukor a salátába, hogy kicsit jobb íze legyen. De itt is az előző esett áll fent, hogy zsírral meg hússal megy a cukor és így nem emeli meg annyira az inzulinszintet.A maradék zöldségből meg húsból menne be.

Ez így rendben van ?

Az utolsó kérdésem pedig az, hogy lehet e napi többször is aerobozni?

Nagyon szeretek biciklizni és szívesen elmennek reggel meg este is tekerni egyet.Persze nem ilyen puncegyezésre gondolok hanem tempós tekerésre. A szomszéd várost (oda vissza 28km) megjárom egy óra alatt.Kondiba fixen 3 alkalommal megyek hetente.

2014. júl. 5. 20:20
 1/1 anonim ***** válasza:

A dolog működik, a telített zsírt is el tudja égetni a szervezet. Az más kérdés, hogy esetleg jobban járnál a szénhidrátos verzióval. Ha tényleg nem fekszik a rizs vagy a zabpehely (bár tényleg nagyon kis mennyiség) akkor nézd meg hogy megy a dolog. Ha kaloriaminusz van, igy is fogyni fogsz. A cukor elmegy, de értelemszerűen növeli az eredményhez szükséges időt. Azonkívül szerintem ez így már megszünteti a ketozist.

A tempós tekerés az már nem aerob, hanem kardió. Ezzel számolni kell. Hacsak nem hosszútávfutó izomzatod van.

2014. júl. 5. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!