Ez így hogy hangzik? Jó edzésterv?
Üdv!
Építettem házilag egy húzódzkodó-tolódzkodó vasszerkezetet.
Most ezen próbálok plussz kilókhoz és izomzathoz hozzájutni.
Tegnap volt az első napom. Sikerült magam eléggé lefárasztani (majdnem összeestem már a végén) de még sincs most brutális izomlázam! Pedig azt hittem majd leszakad a kezem :)
Az edzés a következő!
Hétfő-Kedd-Csütörtök-Péntek 3 nap pihenő Szerda+hétvége
A "programom" pedig így néz ki:
5 felhúzás tenyérrel befele összeérő ökölfogással
5 felhúzás tenyérrel befele vállszélességű fogással
10 tolódzkodás
pihenő (3-4-5 perc)
5 felhúzás tenyérrel kifelé vállszélességű fogással
5 felhúzás tenyérrel kifelé 1m széles fogással
10 tolódzkodás
pihenő (3-4-5 perc)
10 kommandós felhúzás
10 "saját" felhúzás
(saját alatt értsd: befekszem hanyatt a tolodzkodó rudak alá, megfogom őket és oda húzom fel magam... amolyan inverz fekvenyomás szerűség)
ezt hívom én 1 szériának.... tegnap ebből 3-at sikerült megcsinálnom, habár 1-2 elég nehézkesen ment :)
Jó lesz ez kezdetnek?
ja és a kaja, mivel nincs pénzem drága táplálék kiegekre, és nem is vennék mert ki tudja mi van benne, így marad az olcsó kaja :)
tegnap edzés után főtt tojást ettem főtt krumplival + kenyér
ugye a tojásban sok a fehérje a krumpliban meg sok a szénhidrát :) más nem nagyon kell az izmoknak, na meg napi 2 liter vizet iszok :)
bármi tanácsot szivesen várok! köszönöm!
ja és elfelejtettem:
25 éves vagyok, 196 magas és kb. 72-74 kg.
zsír nulla, izomzat szálkás
xD
jó most nem tudom minek nevezik ezeket....
ha van egyáltalán nevük
Napi 4 liter víz.
Kenyeret.. Fehér lisztes dolgokat hagyd el, lehet hogy ch, de gyors felszívódású és max edzés után jó, amúgy a nap többi pontján hátrány. (a koplalásnál sem feltétlen sokkal jobb)
Szerezz súlyzókat. Nem drága.
A húzódzkodó padon húzódzkodunk, nem felhúzunk. Bár logikus, azonban ha tudnád melyik gyakorlat a felhúzás, azt még logikusabbnak tartanád ezen megnevezésre.
Olvass utána a kajázásnak, az nagyon fontos !!!
A 3 perc pihenés rengeteg.
Ez a kifelé néző tenyér fura nekem. Nem fájt tőle a vállad? Ne csinálj ilyesmiket. A "saját" gyakorlatodat csinálhatod az első sorozat utáni tolódzkodás után is... A kommandós húzódzkodás hülyeség. Elég neked szűk fogású.
Köszi uccsó! :) ez legalább rendes válasz volt!
Napi 4 liter???? te jó isten :D
az max sörben megy le nekem... már a 2 liter is rekord!
Persze ha bejön a 30-40 fokos meleg akkor megvan a napi 3 liter.
Van 1 db egykezes súlyzóm, 10-12kg-os... de azzal elég "unalmas" az edzés és nem is fáraszt le.
Angolul úgy van hogy Chin-up és Pull-up
https://www.youtube.com/watch?v=4_nOqg5eM-A
ahogy a videón is látod egyszer "előrefele" van a tenyere, máskor meg saját maga felé... így értettem
kommandós felhúzás szerintem tök jó, elég jól megedzi a vállamat!
kajáról annyi mindent olvastam már, hogy jobb lenne inkább saját tapasztalatot olvasni :)
egyelőre maradok a tojás, krumpli, rizs, szardínia, kenyérnél mert ezek olcsók és viszonylag van bennük fehérje és szénhidrát :)
persze ott vannak még az ebédek is, de az mindig az amit anyám főz :) akkor beszoktam kajálni rendesen
lefekvéskor is mindig eszek már pár éve, különben nem tudok elaludni
2. vagyok
Nekem saját tapasztalat amit írtam. A kiegyensúlyozott étrend új távlatokat nyit a fejlődésben, hogy fellengzősen fogalmazzak. Én a helyedben megennék legalább napi 0,75 kg csirkemellet meg fél kg rizst + a vitamin és rost. Így elérhető egy relatíve jó erőszint, és ez nem is olyan drága.
A vízhez: nem olyan sok az a 4 liter. Nekem 8 liter a standard de egyszer 16 litert ittam meg egy nap alatt. Na az már nehezen lenne tartható.
16 liter? LOL
csoda h nem haltál meg víztúladagolásban :)
azért a csirkemell nem két forint...
kezdjük azzal, hogy amit a boltban kapsz az nem az, hanem valami sz@r tápos agyoninjekciózott méreg!
a házi meg azért nem 2 ft :)
Hát én már csak ilyen strapabíró szervezet vagyok mint a 6*6-os Zil :D
Nem hiszem hogy veszélyes lenne a bolti csmell. Jó hogy én se sokszor ettem anyagi okokból, de ha éppen igen, akkor a napi 1 kg az alap, és nem haltam meg :) szóval nem rossz az. De egyébként egy időben úgy kajáltam, hogy az említett 8 liter vízbe beleturmixoltam 250 g 80%-os tejsavófehérjét, 1 kg lisztből sütött "kenyeret", és fűlevet. És ezt megittam egy nap kétóránként. Ez volt a kaja. Namost ezt azért írom, mert így lehet legjobban kihasználni a szervezet lehetőségeit. Nem a turmixolásra gondolok, hanem hogy van egy meghatározott mennyiség, amit egyenletesen fogyasztunk el 6-8 adagban.
Meg amúgy ennyi erővel a tojás is mérgező meg bármi amit a boltban megveszel, de szerintem ez hülyeség. Ha romlott a hús az más, de azért az ritka.
Lehet az átlag kajával is edzeni, de hamar megáll a fejlődés. Az elején én is azt hittem hogy csak edzeni kell, aztán rájöttem hogy nem úgy van az :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!