Mi a véleményetek az edzéstervemről?
3 hónapja edzek rendszeresen,mostanra készítettem egy 3 napos,osztott edzéstervet.
Már a gyakorlatok többségét megszoktam,érzem ahogy dolgozik az izom,tudom szabályosan végezni számomra megfelelő súlyokkal.
Egy kérdésem lenne:
a mellem nagyon le van maradva a vállamhoz képest.azért is szeretem jobban a kézisúlyzós nyomást,mert jobban érzem benne a mellemet,a rúdnál a vállam kap sokat,biztos rásegít.hogyan tudnám ezt kiküszöbölni?hogyan végezzem a fekvenyomást,hogy a mellem kapjon keményen?
az egyetlen gyakorlat eddig,amelyiknál keményen éreztem a mellemet,az a csigás keresztezés volt.
1.nap
mell:
fekvenyomás kézisúlyzókkal egyenes padon 5*8
fevenyomás kézisúlyzókkal döntött padon 5*8
tárogatás egyenes padon 4*8
tárogatás mellgépen 4*8
tricepsz:
csigás letolás 6*8
csigás letolás kötéllel 6*8
szűken nyomás 4*8
2.nap
bicepsz:
állva egyenes rúddal 4*8
állva kézisúlyzókkal beforgatásos 4*8
ülve koncentrált 4*8
hát:
kábeles evezés 6*8
mellhez húzás széles fogással 6*8
egykezes döntött törzsű evezés 4*8
váll:
vállból nyomás egykezes súlyzókkal 5*8
vállvonogatás 4*8
(vállra elég ennyi,mert így is túl nagy :D megállás nélkül fekvőztem úgy,hogy az ágyon volt a lábam és attól ilyen)
láb:
lábnyújtás 6*8
lábtolás 6*8
combtávolítás 4*8
(nem guggolhatok ficam miatt)
álló+ülő vádli 6*8
A váll-láb ugye külön nap? A kell az kb jó, tricepsz nem kell két csigás gyakorlat, inkább egy szabad súlyos vagy pl egy hátsó támaszos tolodzkodas legyen. A háttal kezdj, ne a bicepsszel. A hát az kevés lesz, kell még egy szabad súlyos gyakorlat, pl felhúzás.
A láb is kevéske, kell edzeni a combhajlitokat is.
Egyébként pedig nem kellene mindig ugyanezeket végezni, jobb ha variálod edzésenként a gyakorlatokat vagy/és azok sorrendjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!