Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagy fekvenyomás súly nagy...

Nagy fekvenyomás súly nagy mellizom?

Figyelt kérdés

Üdv

Mindenki itt fórumon írta, hogy kis súllyal nem lesz nagy mellizmod. Ma a terembe megismerkedtem egy új emberkével, akin legalább 10-15 kg izom van. Fekvenyomásban és szakadok szét, már az utolsó ismétlést nem tudtam rendesen kinyomni, odaugrott és segített, majd mondta inkább vegyek vissza a súlyból és lassabban végezzem.

A lényeg, hogy ő is mellezett mellettem, 60kg nagyobb súllyal nem nyomott fekve, csak elég koncentráltan lassan végezte a gyakorlatot.

Kb. ilyen mellizma van :

[link]

Akkor, hogy is van, hogy nagy súly nagy mellizom tény ?

2014. jún. 17. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
A képen nem egy nagy mellizom van, úgy ! Neked lehet, hogy nagynak tűnik, de ez lópikula!
2014. jún. 17. 17:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Edzés+kaja= nagy cici :)

Nekem pl. a tolódzkodástól nő .

2014. jún. 17. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:

A lenyeg nem is igazán a nagy súly mert az relatív.

Hanem inkább az hogy legyen magában a gyakorlatban fejlődés, erősödés.

Ezt pinalegyezéssel nem nagyon lehet véghez vinni.

És amugy honnan tudod hogy a csávo nem lenne nagyobb ha nagy sullyal nyomna.

Lehet van értelme 60 kg-mal extrém koncentráltan csinálni de miért ha mehetsz nagy sulyra is és hogy nojon az erőd.

Nem fogsz kevesebb izmot novelni ha erore is edzel, sőt.

Meg miért edzenél csak izomra ha edzhetsz erőre is ami sose jön rosszul.

2014. jún. 17. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha jó a genetikád, még fekvőkkel is ilyen lesz, ha meg nem jó, akkor koncentrált gyakorlatokkal is csak szenvedve. Egyénfüggő.
2014. jún. 17. 17:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem szinte alig látszik a mellizmom, 33-as a karom, és 80 kg-ot nyomok ki fekve. (60-ba kb 10-14 megy). Szóval nekem csak akkor lesz nagy, ha nagy súllyal fogok dolgozni. Ez függ az izomrost aránytól, hogy kinek mi válik be. A fehér rostok nagy súllyal stimulálhatóak legjobban, a vörösek a magas ismétléssel. A tudomány jelenlegi állása szerint.
2014. jún. 17. 21:23
 6/9 anonim ***** válasza:
De ha en meg jol tudom a voros rostok olyan picik hogy nem attól lesz méret. Csak nézz meg egy maratonfutót. Benne leginkabb voros rost van és magas ismetleseket csinal mégse izmos
2014. jún. 17. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát a maratonfutók nem épp a tömegnövelő étrendről híresek, ha jól tudom. Meg vöröséknél is számít az intenzitás. Pl a boxolók se lesznek csak a boxtól nagyok, pedig a gyors, robbanékony mozgások is stimulálják a fehér izomrostokat. De igazad van egyébként, a fehérek a dominánsak méret szempontjából, csak ha valakinek több a vörös, akkor nem érdemes elhanyagolni.

(Megjegyzem, a "kifehérítéssel" is lehet próbálkozni, én ezt tettem. 1,5 évbe került. A nagy súlyok folyamatos erőltetésére kell gondolni. Pl többször volt hogy mondjuk 20 napon keresztül minden nap csúcs az alapgyakorlatokból, naponta +1 kg.)

2014. jún. 17. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Visszanézve felmerül a kérdés: Ennyi idő alatt hogyhogy itt tartok. Hát, dicső edzéstörténelmem nagy részében a napi keret kb 500 ft volt, szóval a formám a szinuszhullámot követte, kis túlzással. Volt időm fehéríteni.

Volt néha munka, néhányszor elszalasztottam jó munkákat, mert egy lelki roncs vagyok, túl egykét szuicid kísérleten. Edzeni is sokszor úgy, hogy csak az idő telljen. Kész csoda hogy az agyam működik és össze tudom válogatni a boltban hogy mit akarok megvenni. Na most kisírtam magam, bocs az offért. Nem baj, holnap is felkel a nap, dejó.)

2014. jún. 17. 23:23
 9/9 anonim válasza:
Lópikula Úr megmutathatná a sajátját, ha már a linkelt képen lévő nem ér semmit! :)
2014. dec. 29. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!