Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem tudok olyan jól...

Miért nem tudok olyan jól sprintelni?

Figyelt kérdés
Az izomrost-arányomban valószínűleg a gyors izomrostok a dominánsak és mezo-ekto alkatom van, magas vagyok és mégse. Onnan gondolom, hogy gyors izomorostok a dominánsak, hogy helyből távolugrásba és súlypontemelkésbe osztályelső vagyok, úgy hogy nem sportolok és 10 cm-el is vannak magasabbak nálam, viszont 2000 méteres futásba majdnem utolsó. Az a bajom, hogy a 800 és 100 méteresbe se vagyok csak olyan közepes. Rossz az ideg-izom kapcsolatom vagy miét van ez?

2014. jún. 13. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy van aki sportol. Egyébként az nem elég a jó sprinthez hogy túlsúlyban vannak a fehér izomrostok. Edzettseg nélkül nem érdemes eredményt várni. Én pl. 3 éve 32 kilóval kezdtem a fekvenyomast mert előtte fél évig nem csialtam semmit, szó szerint. Ráadásul nem csak a rostok aránya számít ezekben a dolgokban, az idegrendszer, alkat stb. szintén beleszól. Nekem is túlsúlyban vannak a fehérek, (ezt onnan tudom hogy kifejezetten szeretem a nagy súlyokat), mégis egy hozzám hasonló súlyú, magasságú boxoló lehet hogy sokkal nagyobbat üt, mert az idegrendszere erre van edzve
2014. jún. 13. 15:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A válasz gomb meg rossz helyen van. Szóval az idegrendszere, izomzata erre van edzve. Pedig lehet, hogy neki sokkal rosszabb az izomrost aránya.
2014. jún. 13. 15:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Jah, akkor az ideg-izom kordinációm nem olyan jó? Az az amikor egy gyakorlatot sokat csinálunk és az izom jól megtanulja a gyakorlatot és egyre több izomrostot mer bevonni. Mi számít még sprint szempontjából a genetikában? Leírod, hogy mi a jó hozzá? Pl.: csontok mérete: hosszú combcsont.
2014. jún. 13. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet akár az is, az edzés nyilván ezen is segít. Én nem ástam bele magam olyan mélyen a rövidtávfutás tudományába, de nyilván a hosszú lábak előnyt jelentenek. Számít az erőkarok aránya (izomtapadási pontok). Ezt szemléletesen a bicikli attetelhez tudnám hasonlítani. De hozzá kell tegyem, hogy ezek csak egy része a dolognak. Tehát lehet, hogy valakinek jók az ilyen adottságai, de valaki meg más területen kompenzálni tud, pl gyorsabb összehúzódásra képes az izomzata, vagy akár csak nagyobb izomtömeggel és teherbíróbb szívvel, tüdővel rendelkezik, és összeségében ő lesz a jobb.
2014. jún. 13. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne bonyolitsd ennyire tul, szimplan tobbet kell edzeni futasbol,es sulyzos edzes sem art melle.Idovel jobb lesz az eredmeny
2014. jún. 13. 17:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Oké csak pl.: plusz motivációt ad, ha tudom, hogy ha gyakorlok, akkor nagyon jó lehetek.
2014. jún. 13. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!