A sok tojástól laktóz érzékeny lehetek?
"A sok tojástól laktóz érzékeny lehetek" - igen! A sok tejtől meg előjön a tojásfehérje allergiád :)
A tojásnak semmi köze a laktózérzékenységhez.
Amikor egy időben gondom volt a tejtermékek emésztésével, utánaérdeklődtem orvosoknál. Tőlük úgy tudom, hogy a laktózérzékenység nem attól alakul ki, hogy sok tejterméket fogyasztasz. Egyrészt genetikailag beléd van kódolva, hogy a laktáz enzim termelésed mikor csökken le annyira, hogy gondot okoz a laktóz emésztése. Ilyen szempontból még "jobb" is, ha eszel tejterméket, mert a folyamatos laktózbevitel stimulálja a laktáz termelést. Az már más kérdés, hogy a tejcukor fogyasztása és maga a tejtermék mennyire embernek való.
Amikor nekem gondom volt, pár hétig pihentettem a tejtermékek fogyasztását. Attól jobb lett. Igaz, azóta nem nagyon iszom tejet, csak fermentált tejtermékeket fogyasztok.
A tojástól hogyan lehetsz laktóz érzékeny?
Ezt a logikát nem értem?
most látom, 3 különböző nevű válaszíró, akik itt mindig kifejtik mit gondolnak, és ugyanaz a százalék náluk, és ált egyet is értenek.
hm, akkor ugyanaz van a 3 nicknév alatt?
de hogy ne legyen teljesen off, a tojástól nem leszel laktózérzékeny!
Kérdező, tudod, mi az a laktóz? Szerinted a tojásban van? :)
Egyébként a laktózérzékenység meg genetikai dolog.
Elég nehéz lenne 3 külön nickkel úgy válaszolni, hogy pont ugyanannyi legyen a százalék, hiszen azt nem mi döntjük el, hanem mások. Az accountok semmilyen összeköttetésben nem tudnak lenni egymással. Na meg mi értelme is lenne.
De azért én is elmondom: a tojásban nincs laktóz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!