Egy éves tejallergiás (laktóz érzékeny) gyerkőcnek mit adtok uzsira, vacsira?
Banán-narancs turmix vacsira? Laktózban nem vagyok járatos, de szerintem ez mehet. Uzsira még:
Padlizsánkrémes kenyér (semmi tejföl, vagy majoméz, csak maga a pürésített zöldség hagymával, fokhagymával), barack-keksz turmix (keksz myilván olyan, ami nem tejjel készült), tojássali csirkehússal, ubival, paradicsommal
Vacsira mehet főzelék, amit zöldségpürével dúsítasz, húsleves zsemlével, vagy akár zsemlegombóc amit nem tejjel, hanem vízzel keszítesz, hozzá zöldséges szósz. Tojásfelfújt répával, hagymával. Gyümölcsrizs szintén vízzel és gyümivel.
Rengeteg lehetőség van, csak fantázia kell hozzá és kísérletezőkészség! Talán lapozz fel laktózmentes recepteket, azokban is találhatsz babára szabható ötleteket!
Első vagyok. Szívesen! :)
Még néztem neked egy két dolgot:
Ebből kihagyhatod a tofut, mert ugye azt még nem lehet neki
Ezeket ti is ehetitek, nagyon finomak, és ha a pöttöm látja, h ugyanazt eszitek, neki is job lesz az étvágya!
Na, remélem ezekből bőven tudsz majd válogatni, és többet nem fáj majd a fejed egyik étkezés miatt sem! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!