Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tejallergiás tünet? Mi...

Ez tejallergiás tünet? Mi ilyenkor a teendő egy 9 hónapos babánál?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kezdtem el tejtermékeket (joghurt, sajt) kóstoltatni. Semmi tünete nem volt, de múlt héten az arca két oldalán és az állán egy-egy pirosas, szárazabb folt tűnt fel. Lehet a hidegtől, de egy hetes kihagyás után a tízóraihoz kapott joghurtot és délutánra megint kijöttek a foltok, enyhébb kivitelben. Ez utalhat tejallergiára? Ilyenkor mi a teendő? Tudtommal ilyen kiskorban még nem mutatják ki, de akkor hogyan tovább? Anyatejes, 6hónapos kora óta kap tejpépet, de ilyen még nem volt, se más tünet. Családban sincs tejallergiás, így nagyon el vagyok keseredve.

2013. nov. 29. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Pedig ez nagyon arra utal.

A teendő, hogy nem adsz neki semmilyen tejterméket, sem tejszármazékot tartalmazó ételt a továbbiakban. És jelentkezzetek be gasztroenterológiára (ha SZTK-ba viszed, akkor lesz kb. 3 hónap, mire kapjátok az időpontot).

Akkor van a legnagyobb esély kinőni, ha teljesen nulldiétán van.

Esetleg még egyszer kipróbálhatod pár hét múlva, hogy "biztosra menj", de egyéb teendő nem nagyon van. A gasztron meg majd megmondják, hogy mikor várják terhelésre a kicsidet.

3 tejfehérje allergiás gyerek anyukája (egy már kinőtte! :)

2013. nov. 29. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja és gondolom még nem kap túl sok mindent, de ahogy nő, úgy egyre "nehezebb" lesz, át kell olvasni az összes csomagolt termék apró betűs részét, sok olyan étel tartalmaz tejszármazékot (pl. tejport), amiről álmodban nem gondolnád. Pékáruból nem kaphat kiflit és semmiylen édes gyári pékárut, húsokat és felvágottakat mind át kell nézni, de pl. levesgyöngy, meg ilyesmi is tartalmat. Margarinból is meg kell nézni, növényi tartalmút használj csak. Pl. Liga, Vénusz stb.

Bele kell csak jönni, utána már nem nehéz.

első

2013. nov. 29. 18:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Ettől féltem :(

De hogy lehet, hogy bár már hónapok óta kap tejpépet, és vagy három hete kapott joghurtot, de csak most jött ki?

Gasztrosokat hívjam csak fel ennyivel? Hisz más tünet (hasfájás, hasmenés

2013. nov. 29. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elment, szóval más tünete nincs.

"Kísérletezzek" még vagy már most fogjam nulldiétára?

2013. nov. 29. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam egy hete kap joghurtot, neki is lett egy-egy száraz folt az arcán de én a hidegre gondoltam mert régebben is volt neki ilyen. 1-2napig kentem majd elmúlott. Most a frászt hoztátok rám...
2013. nov. 29. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Én két hétig null diétára fognám, és ha akkor tiszta a bőre, egy "nagyobb adagot" adnék, hogy egyértelműen kiderüljön.
2013. nov. 29. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!