Kezdő "gyúrócsaj" vagyok. Proteinturmixot keresek, de laktóz érzékeny vagyok. Hallottam, hogy van szója és tojásfehérje alapú turmix is. Erről hallottatok már jót/rosszat? Tudnátok konkrét terméket ajánlani?
Halvány lila gőzöm nincs a márkákról sem. Hallottam néhányról, hogy olyan márkából tutira ne vegyek semmit, de ezen kívül egyik név sem mond nekem semmit.
Esetleg ha van tapasztalatotok arról, hogy melyiknek van normális íze is, azt is szívesen olvasnám.
milyen proteint szeretnél? Tejsavó? kevert fehérje?
És a legfontosabb hogy milyen árban és kiszerelésben?
igen vannak szója izolátumok pl.scitec soypro /nem ajánlom/
vannak tojás proteinek pl. stillmass egg albumin
és tejsavóból is fogyaszthatsz csak annyi hogy abból a tiszta izolátumot vagy hidrolizátumot vedd.
A tejsavó proteinnél félek, hogy van benne tejcukor. Mivel a tejsavó általában koncentráltan szokott tartalmazni tejcukrot is. De ez olyan értelemben nem tuti, hogy azt nem tudom, hogy esetleg ilyen készítményekben milyen anyagokat hogy választanak szét, mivel mit csinálnak. Lehet, hogy nem tartalmaz az ilyen sem tejcukrot.
Az ár. Azt mondták, hogy ne olcsót vegyek, mert megbánhatom. Feltételezem, hogy 8 ezer körüli ár teljesen rendben van. A kiszerelés? Na, ezen nem gondolkoztam.
Napi 1 turmix, edzésnapokon 2 turmix. Tehát heti 10 turmixot innék. Bár őszintén szólva nem bánnám, ha egy kis kóstolót kaphatnék előbb belőle, mielőtt ennyi pénzt kiadok rá. :)
Laktózérzékenység esetén tejsavó izolátumot szoktak javasolni, de az drágább. Mindenképp olyat válassz, amiben nincs tejsavó, de szinte mindegyik drágább lesz valamennyivel. Van marhaprotein (carnivor), de neked talán jó lehet a tiszta szója, ha nem vagy finnyás :D Bár arról meg megy a vita, hogy most hosszútávon rákkeltő-e, vagy sem.
Esetleg laktózenzimmel is bepróbálkozhatsz.
tejsavó izolátumot fogyasztatsz,koncentrátummal lennének gondjaid.
azt hiszem a scitecnek nincs az izolátumából zacskós csak a sima wpp ből van de ha elugrasz egy kondi terembe edzeni akkor a pultnál biztos tudnak neked keverni egy tiszta izolátumos proteint.
ott lenni kell nekik olyan proteinnek.
Aj, laktázt akartam írni, végtére is kémikus vagyok (voltam), tudom, csak elírtam :D
A Scitec meg oké, hogy drága, és unalmas, de azt mondják, az ízekkel nem szokott baj lenni.
Hú, azt sem tudom kinek írjak hirtelen, kösz a sok választ így hirtelen.
Akkor próbálom összegezni:
- tök jó, hogy csaj vagyok és gyúrni akarok (ma lesz az első edzésem és kicsit béna érzés lemenni az izompacsirták közé, szorítsatok :) )
- laktázenzimem van, de nem szeretem szedni, nem akarok úgy csinálni, mint az öregek, hogy szednek valamit, aztán még valamit, hogy az előző mellékhatását kiküszöböljék :) Ebben inkább megpróbálnám önmagában élvezni a termék ízét és hatását.
- tehát akkor a tejsavó izolátum jöhet
Bocsánat, akkor ennek megfelelően milyen gyártók melyik terméket jöhet szóba?
A Scitec-re pont azt mondták, hogy ha nem muszáj, akkor ne azt, meg valami Biotech-re is, bár ezt most lehet, hogy nagyon nem jól jegyeztem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!