A főtt húsban tényleg már nincs fehérje?
Azt hallottam hogy ha levesbe eszed megfőve a húst edzés után akkor az már semmit nem ér, mert elfő benne a fehérje.
Ez igaz? Mit tudtok erről?
# 9/12
A nyers hús valóban nem túl szerencsés választás,de növényeket lehet enni nyersen.
Kérdező,ha valamely tápanyag tönkremegy egy ételben,akkor mindegy,hogy főzve vagy sütve volt.A magas hő hatására megy tönkre.De mindent összevetve nyugodtan ehetsz húst főve is sülve is,nem kell tőle parázni:) a vitaminokat,és egyéb fontos tápanyagokat pedig nyers növényi ételekből tudod fedezni.
Szia!
A főtt hús és a húslevesben főtt hús között is van különbség.
A főt húst a hús puhulásáig készítik és még a maghőmérséklet kb 75 fokos lesz. Ebben az esetben semmivel sem kapsz rosszabb húst mint ha sütnéd talán annyival, hogy a víz mint oldószer ezt azt ki oldhat belőle.
Viszont ha a hagyományos húslevesről beszélünk ott ugye a húst 5-6 óráig főzik gyöngyöző forralással mivel ott valóban az a lényeg h az íz a zamat anyag és a tápanyag kioldódjon a húsból és a lébe kerüljön. A hús kevésbé lesz ízletes, zamatos és értékes tápanyag.
Ezért sem szabadna közétkeztetésben húslevest adni plusz húst főzelékkel amit sok helyen csinálnak. Mivel igazából a tápanyagot akkor ott szinte duplán számítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!