Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A főtt húsban tényleg már...

Mulder614 kérdése:

A főtt húsban tényleg már nincs fehérje?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy ha levesbe eszed megfőve a húst edzés után akkor az már semmit nem ér, mert elfő benne a fehérje.

Ez igaz? Mit tudtok erről?



2014. máj. 23. 08:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezen jót nevettem :)) Dehogy is, a fehérjét nem lehet kifőzni a húsból :D Ezt biztosan egy okos gyerek mondta :DDDD
2014. máj. 23. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Én zsírban szoktam megsütni akkor kisül belőle a zsír.
2014. máj. 23. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Kicsapódik a fehérje, ezért már nem működik (pl. a hús, az izom már nem tud összehúzódni) - de étkezés szempontjából teljesen mindegy. Semmi baja nem lesz.
2014. máj. 23. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Elfő a fehérje, te jó ég. Mintha az valami vízoldékony, illékony anyag volna.


Elég nagy bajban volnának azok, akik főzik a dolgaikat. Sőt, miért lenne akkor már más a főzés mint bármely más hőkezelés?

2014. máj. 23. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
vitaminoknál stb létezik ilyen de nem fehérjénél:D
2014. máj. 23. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Nincs benne ÉP fehérje. Azaz a hő hatására kicsapódik a hús fehérje tartalma, megkezdődik a lebomlása.

De megnyugtatlak: Az emésztés során a gyomorsavak, enzimek hasonló módon lebontják a fehérjéket, még jobban, mint a főzéskor. A szervezet csak meglehetősen alkotó elemeire bontott fehérjét tud feldolgozni, és az így kapott építőkövekből szintetizálja a saját fehérjéit.

2014. máj. 23. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

"Az emésztés során a gyomorsavak, enzimek hasonló módon lebontják a fehérjéket, még jobban, mint a főzéskor. A szervezet csak meglehetősen alkotó elemeire bontott fehérjét tud feldolgozni, és az így kapott építőkövekből szintetizálja a saját fehérjéit."


Viszont a hőkezeléskor az aminosavak jelentősen károsodnak,tehát a szervezet jobban jár az ép állapotban lévő,vagyis hőkezeletlen aminosavakkal.

2014. máj. 23. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Azért kérdem mert egy testépítő barátom mondta hogy ő mindig sütőbe készíti el a húst. Hisz a levesbe sok izomnak szükség tápanyag elfő. PL:Vitaminok.


Azotta rossz szemmel nézek a levesre...de nem találtam semmit a neten azzal kapcsolatban hogy igaz lenne-e ez.

2014. máj. 23. 11:06
 9/14 Shai-Hulud ***** válasza:

"a szervezet jobban jár az ép állapotban lévő,vagyis hőkezeletlen aminosavakkal."

Ez így igaz. Viszont a hőkezeletlen (nyers) húst nehezebb megemészteni, több energiát fogyaszt a lebontása, és nem utolsó sorban a főtt/sült húsoknak jobb ízük van, és jobban ízesíthetők. Összességében tehát a szervezet jobban ("olcsóbban") tudja hasznosítani, mint a nyers húsokat.

Ezért szoktunk át a nyers éltelekről a főtt ételekre. :-)

2014. máj. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

A vitaminok egy része tényleg elbomlik: pl. a főtt dolgokban már nincsen C vitamin.

De a fehérjékre ez nem vonatkozik.

2014. máj. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!