Csak én írtózom a fogyókúra szótól?
Figyelt kérdés
Szerintem ez olyan... nem is tudom milyen. Irritál úgymond. A fogyókúra, és egyéb más kúra is csak egy ideig tart, jelen esetben ha fogyni akar az illető és ő a fogyókúrát alkalmazza, úgyis visszaszökkennek rá a kilók. Diéta, na ez már sokkal jobban hangzik, vannak akik erről is rosszra gondolnak (pl koplalás) de ez már legalább nem zavar.2014. máj. 21. 21:00
3/15 anonim válasza:
Ha nem is irtózom, de a diéta jobb elnevezés.
4/15 anonim válasza:
diéta éppenséggel lehet tömegnövelés is. Nekem pont az nem tetszik, hogy a diétáról mindeninek a fogyás jut eszébe.
5/15 anonim válasza:
Szálkásítás szót jobban szeretem használni a közéletben, mint, hogy ditán vagyok vagy hasonló. Szálkásító étrenden vagyok, sokkal modernebb és esztétikusabb kifejezés, mint fogyókúra :/
6/15 anonim válasza:
Mondjuk ez igaz, mert a diéta az étrendet jelent. csak a köztudatban fogyásra értik, de ezek szerint én is elfelejtem néha.:) Jogos.
7/15 A kérdező kommentje:
A diéta lehet csak egészséges étkezés, vagyis nem testépítő de nem akar lefogyni, viszont oda akar figyelni, hogy mit eszik.
2014. máj. 21. 21:15
8/15 anonim válasza:
diétán* elírtam elnézést, csak a fáradtság edzés után.
9/15 anonim válasza:
Egyébként érdekes mert nekem is egy kicsit idegen ez a kúra szó, nekem a kreatin kúra elnevezés is fura egy kissé.
10/15 anonim válasza:
Én azért nem szeretem azt mondani pl egy nőnek/lánynak, hogy szálkásítson, mert rögtön nagyonkomoly dolognak tetszik az egész, rögtön 'testépítős' lesz.
Kérdező: Engem is szokott idegesíteni, mert ez az összetett szó két értelmetlen tagból áll.
1) Fogyó: nem fogyni kell, hanem szálkásodni(ezzel a kifejezéssel kapcsolatban felmerülő problémák: lásd fentebb)
2)Kúra: nem időlegesen kéne egészségesen, tudatosan élni, hanem életed végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!