Szerintetek igaz, amit sandorzsolt hangoztat állandóan, hogy fogyáshoz csak a kalóriadeficit számít?
Így van, ahogy marcii is írja. Én sosem mondtam, hogy így kell fogyni, mert izom nem marad és a hormonháztartás is borul, stb. De lefogysz vele.
Azért marhajó, hogy próbálok itt segíteni, és vannak emberek, mint a kérdező, aki semmit nem ért meg a dolgokból és kifordítja a szavaimat.
Nem értem ezt a mikrotápanyagozást, amúgy is eszünk nagy dózisú multivitamint, akkor meg nem volna mindegy, hogy az alap kajában mennyire kevés az a kevés, ami benne van? Ne tereljük a szót, arról volna szó, hogy ugyanakkora fűtőérték esetén tényleg mindegy-e a forrás.
Többször is megkérdeztem már, hogy akkor ennyi erővel elméletileg, ha feltételezzük, hogy sok zöldséget fogyasztunk mellé és szedünk multivitamint is, akkor mindegy lenne-e, hogy maga az energiaforrás rizs, full zsír, ergo ketogén diéta, vagy akár tömény kristálycukor, egy amúgy makrotápanyag arányaiban is rendben levő étrendben.
Erre a mai napig nem kaptam választ, maximum csak ilyen eléggé kitérőket, de reménykedem, hogy hátha egyszer ezt elmagyarázza nekem majd valaki.
Már csomoszor leirtam neked de egyszer sem értetted meg.
Az hogy a multivitaminokban lévő vitaminok ugyanugy hasznosulnak mint a rendes kajákban lévők máig vitatott kérdés.
Nincs sajnos egyertelmu bizonyiték arra sem hogy igen és arra sem hogy nem.
És be kell vinned elég rostot is minden nap. Ez tobb mint 1 kg brokkoli lenne átlagosan. De nem lehetne csak brokkoli mert az sem tokeletes es mindig valtoztatni kell mert hiany fog kialakulni mikrotapanyagokbol.
És igen ezt már leirtam neked tobbszor is de valahogy sose olvasod el.
Egy elméleti világban, két étrend közül amik ugyanazokat az ugyanugy hasznosulo, ugyanannannyi feherjet ch-t és zsirt es rostot tartalmaz annyi kulonbseggel hogy az egyikben a szenhidrátok onmagukban vannak, a masikban pedig egymással kotésben kemenyitokent,
NEM LESZ KULONBSEG A TESTKOMPOZICIOBAN
Ha meg lesz a kozvetett lesz(értsd: mennyire tudod tartani, hogy fogsz edzeni, amik egyénenként változnak)
Nem nem neked, de szerencsére magára ismert az, akinek tényleg szántam.
Vitatott kérdés, hogy ugyanúgy hasznosul, sőt, be is bizonyított, hogy a vegytiszta vitaminok általában nem olyan jó hatásfokkal hasznosulnak, mint a természetes közegben levők, de attól még hasznosulnak. Ezért visznek be nagy dózist a sportolók, ezért alkalmaznak nagy dózist a gyógyászatban is, hogy biztosan hasznosuljon, hogy a hasznosuló töredék elegendő legyen.
De akkor elmondom, mire volnék kíváncsi. Lehordtál, amikor azt mondtam, hogy tömegelésnél is érdemesebb figyelembe venni a félreevés mértékét, diétánál meg főleg minimalizálni, nullázni kellene, pl. az egyszerű ch-kat szerintem teljesen, főleg, ha valaki könnyen zsírosodik. Azt mondtad, nem számít a ch minősége.
Nos akkor, tegyük fel, hogy van egy tömegnövelő étrendem, csirke, rizs, zöldségek, lenolaj nagy vonalakban. A rizsben amúgy sincs érdemi mennyiségű mikró, szinte tekinthető tisztán ch forrásnak. Ugye eszem egy csomó vegyes zöldséget is, tehát élelmi rost és mikró pipa (a multivitamin meg a rosttabletta maximum meg kipótolja, ha szerinted ennyi nem volna elegendő). Tehát, a te elveid alapján foghatnám és lecserélhetném a rizst BÁRMIRE? Akár kristálycukorra is? Fűtőérték természetesen marad ugyanakkora. Mert te hangoztatod mindig, hogy nem fontos a GI, nem fontos a ch forrásának a minősége. És szerintem ezen kívül minden rendben volna ebben az elképzelt étrendben, minden más megvan. Vegyes táplálkozás során vinnénk be az egyszerű ch-t, ami szerinted így teljes mértékben kiegyenlítődik. Minden tényező pipa, kivéve a ch forrásának milyensége, ami szerinted nem számít, tehát akkor ez is pipa (?).
Akkor szerinted ezzel az étrenddel ugyanúgy tudnék mindent csinálni, nem volna semmi különbség? Ugyanolyan sikeresen, minden változás nélkül tudnék tömegelni, ugyanolyan jó végeredménnyel szálkásítani, mint amit egy szigorú diétával ér el általában az ember?
Ezt magyarázd már meg légy szíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!