Miért van ilyen rossz ize a patikai lenmagolajnak?
Lehet, hogy megbuggyant.
A DM-ben vettem 1100 Ft-ért 200 ml Alnaturát (?).
Hidegen sajtolt, zöld színű és borzalmas íze van.
Általában a Solio 200 ml-es lenolaját használom, ami aranyszínű és sokkal finomabb. Mi van, ha azért mert nem is annyira hidegen sajtolt? Nem bántom a Solio-t, mondom, az ő olajukat veszem.
Biztosan van különbség lenolaj és lenolaj között, de mivel a lenolajnak alapból nincs túl jó íze, lehet, hogy "minél rosszabb, annál jobb". Ezért nem izgulnék.
Ez a "minél rosszabb, annál jobb" egy b.romság.
Ha a jó ízűt kint hagyod a napon (nem kell közvetlenül, elég ha a konyhában rásüt), akkor pár hét alatt az is rossz ízű lesz.
Akkor az jó? Amikor tudjuk, hogy a hő és a fény hatására romlik a lenmagolaj, mert a telítetlen zsírsavak "szétesnek"?!
"Ez a "minél rosszabb, annál jobb" egy b.romság."
Igen, ezért van a smiley a végére írva.
Olvasd el még egyszer, amit írtam! A rossz íz nem feltétlenül a romlottság jele, a jó íz pedig nem feltétlenül a természetességé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!